Ολυμπιακός: Ο Παναιτωλικός, το πρώτο ημίχρονο και το καθήκον

Ο Ολυμπιακός καλείται να κερδίσει την Κυριακή (15/9, 18.30) έναν Παναιτωλικό που έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο και είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα κατέβει για βόλτα στο Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός: Ο Παναιτωλικός, το πρώτο ημίχρονο και το καθήκον

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη το απόγευμα της Κυριακής (15/9, 18.30) είναι από τα παιχνίδια, από τα οποία οι αναλύσεις περιττεύουν.

Οι Πειραιώτες καλούνται να κάνουν το καθήκον τους κόντρα στους Αγρινιώτες. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε μία σειρά από λόγους που έλεγε όλη την εβδομάδα στους παίκτες του το πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι το ματς με τα «καναρίνια».

Ξέρει πολύ καλά τις παγίδες που κρύβουν τα ματς που έρχονται αμέσως μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ξέρει επίσης πολύ καλά ότι όσο πλησιάζει η λάμψη των αγώνων του Γιουρόπα Λιγκ, δεν θέλει και πολύ να ξεφύγει το μυαλό των παικτών.

Κάπως έτσι λοιπόν έσπευσε να δώσει την αίσθηση σε όλους ότι όποιον έβλεπε να είχε αλλού το μυαλό του στην προετοιμασία για τον Παναιτωλικό, τότε θα έβλεπε το ματς με τους Αγρινιώτες, αλλά και την αναμέτρηση με τη Λιόν από τον πάγκο! Είναι απλά τα πράγματα...

Κατά τ’ άλλα, ο Παναιτωλικός είναι μία ομάδα που μετράει μέχρι στιγμής μία νίκη (3-0 επί του Πανσερραϊκού) και δύο ήττες (0-1 από Λαμία στο Αγρίνιο, 0-2 από ΠΑΟΚ στην Τούμπα).

Η βασική ομοιότητα και στα τρία παιχνίδια είναι ότι δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό κάτι λέει ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα παραταχθεί ο Παναιτωλικός στον αγώνα. Θα επιδιώξει να βγάλει εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, ο Μεντιλίμπαρ θα αποφασίσει για την ενδεκάδα την τελευταία στιγμή. Θα ξεκαθαρίσει οριστικά αν θα παίξει ο Νταβίντ Κάρμο ή ο Λορέντσο Πιρόλα, ο Ντόη ή ο Μπιανκόν (φαβορί ο Ντόη) όπως επίσης και ο παρτενέρ του Σαντιάγκο Έσε στα χαφ (Γκαρσία ή Στάμενιτς). Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες θέσεις δείχνουν να είναι καπαρωμένες από τους Τζολάκη, Ροντινέι, Ορτέγκα, Βέλντε, Ζέλσον, Τσικίνιο και Ελ Κααμπί.