Κορδόν: «Διαφορετική η εμπειρία στην Ελλάδα, αφού είναι άλλη η κουλτούρα»

Ο Αντόνιο Κορδόν μίλησε για την παρουσία του στον Ολυμπιακό και την αποχώρηση του από την ομάδα του Πειραιά.

Κορδόν: «Διαφορετική η εμπειρία στην Ελλάδα, αφού είναι άλλη η κουλτούρα»

Στο πρώτο μισό της περασμένης σεζόν ο Αντόνιο Κορδόν είχε τον ρόλο του αθλητικού διευθυντή στον Ολυμπιακό. Ήταν ο άνθρωπος που «έτρεχε» όλο το πρότζεκτ της ομάδας του Πειραιά.

Ωστόσο ο Ισπανός εδώ και λίγους μήνες αποτελεί παρελθόν από το γενικότερο πρότζεκτ Ολυμπιακού, Νότιγχαμ Φόρεστ και Ρίο Άβε. Ο Κορδόν παραχώρησε συνέντευξη στη «Relevo» και αναφέρθηκε στην περίοδο που βρισκόταν στην ομάδα του Πειραιά, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά ο Αντόνιο Κορδόν μίλησε:

Για το πως αισθάνεται τώρα: «Έχω ένα διάστημα μηνών που βιώνω την ηρεμία. Είναι αλλιώς να βλέπεις ήρεμα ποδόσφαιρο και να παρακολουθείς τις ταυρομαχίες από έξω. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία από αυτό που είχα ζήσει πολλά χρόνια. Η ελληνική εμπειρία ήταν διαφορετική γιατί η κουλτούρα είναι άλλη».

Για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό: «Περιμένω λίγο προς το παρόν. Το να φύγω από τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα δεν ήταν δύσκολο, αφού ο πρόεδρος συμπεριφέρθηκε σαν κύριος. Αλλά ήταν ένα διαφορετικό κομμάτι πολιτισμικά, ας το πούμε έτσι».

Για το γεγονός πως είχε έναν διευρυμένο ρόλο: «Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να έχεις στην κατοχή σου διάφορα κλαμπ. Πρέπει να έχεις μία συγκεκριμένη δομή, πολλούς επαγγελματίες και αρκετά χρήματα. Η διαχείριση δεν είναι εύκολη και δεν είναι για όλους. Πολλά κλαμπ λειτουργούν έτσι. Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να κάνεις μεταγραφές έτσι».