Ολυμπιακός: Τα ματς με Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό «πέφτουν» πάνω στα ευρωπαϊκά

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν ανησυχεί πάντως για το δύσκολο πρόγραμμα του Ολυμπιακού έως τα Χριστούγεννα.

Ολυμπιακός: Τα ματς με Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό «πέφτουν» πάνω στα ευρωπαϊκά

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήξερε εξ αρχής ότι τα μεγάλα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος θα πέσουν πάνω στα ευρωπαϊκό. Τί εννοούμε; Ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει στο Europa League σε μία περίοδο που θα φουντώνει ο πρώτος γύρος με την έναρξη των ντέρμπι.

Γενικώς έως τα Χριστούγεννα οι Πειραιώτες θα κληθούν να παίξουν με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη, είτε λίγα 24ωρα πριν, είτε λίγα 24ωρα μετά τις αναμετρήσεις της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ τρεις μέρες μετά την εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπραγκα. Τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο θα τον αντιμετωπίσει τρεις μέρες μετά το παιχνίδι με τη Ρέιντζερς στο Καραϊσκάκη και θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ τέσσερις μέρες πριν από την έξοδο στο Βουκουρέστι κόντρα στην FCSB.

Ακόμα και το ματς που δίνει ο Ολυμπιακός στο «Κλ. Βικελίδης» με τον Άρη στις 21 Σεπτεμβρίου, διεξάγεται πριν από την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη με τη Λιόν στη Γαλλία.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα κληθεί λοιπόν να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόστερ του και να μοιράσει κατά κάποιο τρόπο τον χρόνο των παικτών του, όπως το έκανε και στο δεύτερο μισό της σεζόν. Εκεί όπου διεκδίκησε και το πρωτάθλημα, κατακτώντας στο τέλος το τρόπαιο του Κόνφερενς Λιγκ.

Συγκεκριμένα:

21/9: Αρης - Ολυμπιακός
26/9: Λιόν-Ολυμπιακός
3/10: Ολυμπιακός - Μπράγκα (19:45)
6/10: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (20.30)
7/11: Ολυμπιακός - Ρέιντζερς (19:45)
10/11: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (20.30)
24/11: Ολυμπιακός - ΑΕΚ (20.30)
28/11: FCSB - Ολυμπιακός (22:00)