Έκλεισε «τρύπες», έχασε έδαφος

Ο Παναθηναϊκός έριξε πολλά χρήματα στο μεταγραφικό τραπέζι φέτος το καλοκαίρι, αλλά ήδη είναι πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή στο πρωτάθλημα

Έκλεισε «τρύπες», έχασε έδαφος

Ο Παναθηναϊκός σχεδόν ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές του κινήσεις σε ένα καλοκαίρι στο οποίο έριξε πάρα πολλά χρήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προχωρώντας σε πολυδάπανες και πολύ ποιοτικές μεταγραφές.

Οι Τετέ και Πελίστρι είναι δύο παίκτες που κοστίζουν πολλά λεφτά, αλλά παράλληλα τους συνοδεύουν πολύ καλές… συστατικές πληροφορίες, ενώ τα πρώτα «δείγματα γραφής» τους είναι εντυπωσιακά.

Οι «πράσινοι» επεδίωξαν να βάλουν ποιότητα σε όλες τις γραμμές τους και κυρίως να αναπληρώσουν τα κενά που υπήρχαν με την αποχώρηση ή την απενεργοποίηση ποδοσφαιριστών που πέρσι ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι. Μπερνάρ, Παλάσιος, Πέρεθ άφησαν πίσω τους κενά και οι «πράσινοι» θέλουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα του ρόστερ τους.

Έκαναν τις επιλογές τους βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά έμειναν πολλοί παίκτες στο Κορωπί με συμβόλαιο χωρίς όμως να περιλαμβάνονται στα πλάνα του Ντιέγκο Αλόνσο.

Ειδικά ο Σπόραρ, στον οποίον είχε καταστεί σαφές πως θα πρέπει να βρει ομάδα, άφησε να περάσουν οι εβδομάδες περιμένοντας την Σλόβαν Μπρατισλάβας, ενώ αρνήθηκε την πολύ καλή οικονομική πρόταση της Χουάρες επειδή φοβόταν να πάει στο Μεξικό.

Η διοίκηση δεν τον πίεσε να λάβει εδώ και τώρα μιαν απόφαση και πλέον εναπόκειται στις διαθέσεις κάποιας ομάδας η οποία τουλάχιστον έως τις 11 του μηνός θα επιδιώξει να τον πάρει στο ρόστερ της. Διαφορετικά ο Σλοβένος θα εμείνει στην ομάδα χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν θα περιλαμβάνεται στις επιλογές του προπονητή.

Παρόλα αυτά οι «πράσινοι» συνεχίζουν την προσπάθεια για την ενίσχυση της ομάδας στην επίθεση, αφού είναι προφανές πως ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Σλοβένος δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Το ζήτημα είναι πως ήδη έχει χάσει πέντε βαθμούς και με θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχει χάσει σημαντικό έδαφος και αρχίζει μια σειρά πολύ δύσκολων και κρίσιμων αγώνων κινδυνεύοντας να μείνει τελείως εκτός κούρσας για την διεκδίκηση του τίτλου.

Και τότε θα έχει να λέει πως θα τα δώσει όλα για να κατακτήσει το Conference League. Δύσκολο να τα καταφέρει…