Ολυμπιακός: Ωραίες οι προσθήκες, ωραία και η παραμονή του Έσε!

Στο λιμάνι κινούνται στον αστερισμό του Γουίλιαν, αλλά για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι εξίσου σημαντικά τα «όχι» του Ολυμπιακού σε προτάσεις για τον Σαντιάγκο Έσε.

Ολυμπιακός: Ωραίες οι προσθήκες, ωραία και η παραμονή του Έσε!

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μία συγκεκριμένη προσέγγιση ως προς τα μεταγραφικά ζητήματα. Δεν επιθυμεί να είναι υπεράριθμο το ρόστερ του. Έχει ξεκαθαρίσει στη διοίκηση ότι οι μεταγραφικές κινήσεις θέλει να γίνονται ανάλογα με τις αποχωρήσεις.

«Ένας φεύγει, ένας έρχεται» δηλαδή... Αυτή είναι η σκέψη του και η τακτική του, έτσι ώστε να έχει ένα συγκεκριμένο ρόστερ για να διαχειρίζεται και για να αποφεύγει τυχόν γκρίνιες από παίκτες που μπορεί να μην χωρούν ούτε στα οικογενειακά διπλά.

Ο Βάσκος τεχνικός έως τώρα είναι ευχαριστημένος με τις προσθήκες που έχουν γίνει. Όπως φυσικά θα είναι ευχαριστημένος και με την απόκτηση του Γουίλιαν, αλλά και του αντι-Όρτα που βρίσκεται στα σκαριά.

Από εκεί και πέρα, όμως, τρίβει τα χέρια του και για το γεγονός ότι ο Σαντιάγκο Έσε δεν πήγε πουθενά!

Μολονότι στον Ολυμπιακό έφτασαν αρκετές προτάσεις πολλών εκατομμυρίων, οι Πειραιώτες έριξαν... άκυρα και ξεκαθάρισαν προς πάσα κατεύθυνση ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν θέλουν να χάσουν τη φετινή χρονιά!

Ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί τον Έσε, όπως και τους Κάρμο, Τσικίνιο και Ελ Κααμπί τη «ραχοκοκαλιά» της ομάδας του. Ήθελε οπωσδήποτε να μην χαλάσει ο άξονας των Πειραιωτών και τα κατάφερε στον μέγιστο βαθμό.
Ναι μεν και ο Όρτα ήταν ένας παίκτης που έδωσε τα πάντα την περσινή χρονιά, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ερχόταν κυρίως ως λύση από τον πάγκο και όχι ως βασική επιλογή.

Τα μεταγραφικά παράθυρα λοιπόν στα τοπ πρωταθλήματα έκλεισαν και αυτομάτως έπαψε και το ενδιαφέρον για τον Έσε από ομάδες που συμμετέχουν σε κορυφαίες Λίγκες.