Παναθηναϊκός: Δεν παράγει ποδόσφαιρο

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός δεν του προσφέρει τουλάχιστον έως αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να γίνεται απειλητικός και κυριαρχικός στα παιχνίδια του

Παναθηναϊκός: Δεν παράγει ποδόσφαιρο

Για ένα ακόμα παιχνίδι απέναντι σε ομάδα που δεν πάει για το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός όχι μόνο προβλημάτισε με την εικόνα του, αλλά έδειξε πως δεν έχει κάνει καμία βελτίωση από τότε που ξεκίνησε την προετοιμασία του.

Η επιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο είναι να εμπιστεύεται την ατομική τεχνική και πρωτοβουλία των παικτών του αντί να ξεκινά από πολύ χαμηλά το «χτίσιμο» του παιχνιδιού του και μεθοδικά γυρίζοντας τη μπάλα, να φτάνει σε απόσταση βολής.

Όπως έπαιζαν οι «πράσινοι» πέρυσι επί Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Καμία σχέση!

Ο Ουρουγουανός είναι εμφανές πως δεν έχει δουλέψει σε αυτή την κατεύθυνση, δεν είναι στην δική του φιλοσοφία να παίζει ποδόσφαιρο υπομονής, μέχρι να «διαβάσει» τα κενά της αντίπαλης άμυνας και να «χτυπήσει».

Αντίθετα έχει επιλέξει να ποντάρει στο ατομικό ταλέντο των παικτών του, οι οποίοι ασφαλώς διαθέτουν ποιότητα, αλλά πότε κέρδισε ο ένας τους τρεις ή τέσσερις;

Η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός όμως δεν παράγει ποδόσφαιρο. Δεν έχει βρει τον τρόπο να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες, οι οποίες μέχρι τώρα είναι πολύ κλειστές με πολλές αλληλοκαλύψεις και παίκτες που κάνουν «παγίδα» στη μπάλα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια οι ομάδες αυτές δεν έχουν παίκτες με ποιότητα στην επίθεση για να… σκοτώσουν τις πολλές φάσεις που δημιουργούν. Καλός και χρυσός είναι ο Ουλντρίκις, αλλά Ελ Κααμπί δεν είναι και ο Μαροκινός δεν θα αστοχήσει…

Το μεγάλο πρόβλημα για τους «πράσινους» είναι ότι προσπαθούν με έναν συγκεκριμένο, μάλλον ξεπερασμένο, τρόπο να απειλήσουν τους αντιπάλους τους, ξοδεύοντας ημίχρονα και χάνοντας πολύτιμους βαθμούς.

Έτσι χάνεται παράλληλα και η προσφορά των Τετέ και Πελίστρι, δύο ποδοσφαιριστών που εμφανώς είναι ένα επίπεδο πιο πάνω, αλλά τους «καταπίνουν» οι άμυνες.

Μετά και την ισοπαλία με την Καλλιθέα ο Παναθηναϊκός έχει πλέον ανέβει σε ένα σχοινί και ακροβατεί, αφού έχει μείνει ήδη πολύ πίσω στη βαθμολογία και ο τρόπος παιχνιδιού του δεν του δίνει τα εχέγγυα πως μπορεί να επιστρέψει.