Άρης – Αστέρας 1-1: «Τσίμπησε» βαθμό…

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία με σκορ 1-1 από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Άρης – Αστέρας 1-1: «Τσίμπησε» βαθμό…

Ο Αστέρας Τρίπολης τα πηγαίνει καλύτερα μακριά από την Αρκαδία φέτος, αφού μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού κατάφερε να πάρει την ισοπαλία με σκορ 1-1-από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για την 3η αγωνιστική της Super League.

Από την άλλη πλευρά οι «κίτρινοι» στο άδειο λόγω τιμωρίας «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν είχαν φρεσκάδα και καλή κυκλοφορία της μπάλας με συνέπεια να έχουν την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες, καθώς εκμεταλλεύονταν την καλή τους λειτουργία στις αντεπιθέσεις και έβγαιναν σε θέσεις βολής, αλλά οι επιθετικοί τους δεν μπορούσαν να βρουν στόχο.

Στο 8’ ο διαιτητής Παπαδόπουλος είδε πέναλτι υπέρ του Αστέρα σε μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Φρίντεκ και Ντελί, αλλά ξαναβλέποντας τη φάση στο VAR πήρε πίσω την απόφασή του.

Στην επανάληψη οι Αρκάδες έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες στο 51’ όπου ο Ρεγκίς κάνει κεφαλιά-πάσα στον αμαρκάριστο Καστάνιο ο οποίος από πολύ καλή θέση κάνει άψυχο πλασέ, στην αγκαλιά του Κουέστα.

Ένα λεπτό αργότερα μετά από ταχύτατη κόντρα ο Μπαρτόλο έκανε το γύρισμα που απομακρύνεται προσωρινά και ο Χουχούμης που πήρε το ριμπάουντ, σούταρε, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε.

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως ο Άρης ήταν εκείνος που σκόραρε στο 63’. Μετά από πλάγιο, κυκλοφορεί γρήγορα την μπάλα με τον Μοντόγια να κάνει το γύρισμα και ο Μορόν από κοντά προλαβαίνει την άμυνα του Αστέρα και σκοράρει.

Ο Ράσταβατς έκανε τρεις αλλαγές περνώντας τους Ζουγλή, Μάντζη και Παλάσιος με τον τελευταίο να κάνει πλαγιοκόπηση από αριστερά να γυρίζει μέσα στην περιοχή τη μπάλα και τον Μουνιόθ να σουτάρει στο δοκάρι. Όμως ο Κρεσπί πήρε το ριμπάουντ και από πολύ κοντά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 86’ ο Μοντσού σούταρε από μακριά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ζαμόρα και πήγε στα δίχτυα με το VAR να ακυρώνει το γκολ μέσα σε ένταση πολλές κάρτες και διαμαρτυρίες.

Έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 με τους Αρκάδες ασφαλώς να μένουν ικανοποιημένοι και για τον βαθμό και για την εικόνα τους.

Μικρογραφία

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-1

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερς: Μορόν (63΄- Κρεσπί (81’)

Κίτρινες: Φρίντεκ (31’), Ζαμόρα (87’), Μοντόγια (91’) – Καλτσάς (66’), Μπράμπετς (87’), Μάντζης (87', 89')

Κόκκινη: Μάντζης (89’)

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα - Μάγιο (46’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ - Μόντσου (92’ Φετφατζίδης), Σιφουέντες - Ντιαντί, Γκαρθία (74’ Νταρίντα), Σίστο (74’ Ζαμόρα) – Μορόν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος - Γκαρθία, Καστάνιο, Ντελί, Χουχούμης - Γιαμπλόνσκι (62’ Τζανδάρης), Μουνιόθ (89 ‘ Ρέτζιτς) – Καλτσάς (77’ Παλάσιος), Μπαρτόλο (77’ Ζουγλής), Κρεσπί - Άνταμ (77’ Μάντζης).