Ολυμπιακός: Οι γνωστές ανάγκες, ο Βέλντε και ο Τσικίνιο

Δεν έμαθε τις ανάγκες του ο Ολυμπιακός από το παιχνίδι με την Καλλιθέα, τις ήξερε. Ο μαγικός Βέλντε για 20 λεπτά και ο Τσικίνιο των δύο ρόλων.

Ολυμπιακός: Οι γνωστές ανάγκες, ο Βέλντε και ο Τσικίνιο

Όσο χρήσιμο για τον Ολυμπιακό ήταν εκείνο το φιλικό με τη Νότιγχαμ ακόμα πιο χρήσιμο ήταν και το ματς με την Καλλιθέα. Με τη διαφορά ότι αν έμενε το 1-1 μέχρι το τέλος η ομάδα του Πειραιά θα είχε χάσει δύο βαθμούς. Στον Πειραιά φυσικά δεν περίμεναν αυτό το παιχνίδι για να μάθουν τις ανάγκες που έχει η ομάδα. Το ήξεραν και πρώτος απ’ όλους το ξέρει ο Μεντιλίμπαρ.

Από τους Πειραιώτες λείπει η δημιουργία και το κάθετο ποδόσφαιρο. Έχει φαντασία στα άκρα, αλλά του λείπε κάτι από τον άξονα. Ο Τσικίνιο στην Ελλάδα δεν είναι για να παίζει στο «10».

Ο Πορτογάλος μπορεί και πρέπει να παίζει σε αυτή τη θέση στην Ευρώπη και στα μεγάλα ματς. Εκεί που χρειάζεται ο Ολυμπιακός το πρέσινγκ του που το κάνει εξαιρετικά. Στην Ελλάδα είναι ένα εξαιρετικό «οχτάρι».

Ακόμη από το ματς με την Καλλιθέα κρατάμε την εικόνα του Βέλντε στα πρώτα 20 λεπτά. Αυτό το διάστημα ο Νορβηγός έδινε την παράσταση ότι έκανε ένα σόου, μία παράσταση. Χόρευε την άμυνα της Καλλιθέας, είχε επικοινωνία με την κερκίδα, ήταν ο παίκτης που χρειαζόταν η ομάδα. Κάλυψε ότι αδυναμία υπήρχε, αλλά αυτά για 20 λεπτά. Μετά χάθηκε από το γήπεδο. Ήταν σαν εξαφανίστηκε. Θέλει διάρκεια στην απόδοση του ο Βέλντε.

Ο Ζέλσον είναι με διαφορά ο καλύτερος από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, αλλά μερικές φορές δίνει την αίσθηση ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Δηλαδή με το ματς στην κόψη του ξυραφιού ο Ζέλσον παίζει για να παίζει. Δεν είναι αυτός πρόβλημα, αλλά το κάνουμε μία αναφορά.

Ο Στάμενιτς έχει φτιάξει τη φάση του Μασούρα με 40άρα μπαλιά και μετά φτιάχνει τη φάση του γκολ. Μία φάση που Ελ Κααμπί πάλι χώνεται εκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Και θα κλείσουμε με τον Γιάρεμτσουκ, ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και θα φανεί πολύτιμος για την ομάδα.