Πελίστρι: «Μου τηλεφωνούσε καθημερινά ο Αλόνσο»

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ο Φακούντο Πελίστρι που μίλησε στο επίσημο κανάλι του Παναθηναϊκού.

Πελίστρι: «Μου τηλεφωνούσε καθημερινά ο Αλόνσο»

Ο Φακούντο Πελίστρι παραχώρησε συνέντευξη στο PAO TV και αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που έδειξαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, ενώ τόνισε πως ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε καθημερινή επικοινωνία μαζί του.

Αναλυτικά ο Φακούντο Πελίστρι μίλησε:

Για την εμπειρία στο ντεμπούτο του: «Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία. Οπωσδήποτε όλα συνέβησαν γρήγορα. Έφτασα στη Γαλλία, έκανα προπόνηση και μετά από μία μέρα έκανα ντεμπούτο. Αισθάνομαι καλά για το ντεμπούτο μου».

Για το αν είναι έξτρα κίνητρο ότι δαπανήθηκε ένα μεγάλο ποσό για τη μεταγραφή του: «Ασφαλώς όταν ένας σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός προσεγγίζει έναν ποδοσφαιριστή και κάνει επίμονη προσπάθεια να τον αποκτήσει δείχνοντάς του πόσο τον θέλει, τότε για τον ποδοσφαιριστή είναι μία πολύ υπερήφανη στιγμή. Είναι σπουδαίο μία τέτοια ομάδα να σου δείχνει πόσο σε θέλει, κάτι που για εμένα ήταν πολύ σημαντικό».

Για το αν νιώθει πίεση από τις μεγάλες προσδοκίες των οπαδών: «Από τον προηγούμενο μήνα σχεδόν καθημερινά δέχομαι μηνύματα από τους φιλάθλους της ομάδας. Δεν νιώθω ιδιαίτερη πίεση, αλλά αυτή την πίεση που αναφέρετε θα προσπαθήσω να τη χρησιμοποιήσω για να διασκεδάσω το παιχνίδι, να παίξω και να κάνω το καλύτερο και βέβαια να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει όλα όσα έχει θέσει μέσα στη σεζόν».

Για τη συνεργασία με τον Ντιέγκο Αλόνσο: «Ναι, φυσικά η παρουσία του Ντιέγκο ήταν πολύ σημαντική, γιατί τον γνωρίζω από την Εθνική ομάδα της Ουρουγουάης. Μοιραστήκαμε πολύ όμορφες στιγμές. Μου τηλεφωνούσε σχεδόν καθημερινά όταν ήμουν στην Μάντσεστερ, για να μου εξηγήσει για τον σύλλογο, το πλάνο, τι ήθελε να κάνει. Ασφαλώς επειδή τον γνωρίζω μου άρεσε πραγματικά η ιδέα. Όλα αυτά μαζί με οδήγησαν να έρθω εδώ».

Για το τι του είπε ο Αλόνσο: «Μου ανέφερε πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός. Μου εξήγησε πόσα θα προσπαθήσει να πετύχει φέτος η ομάδα και αυτό στο μυαλό του ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό. Φυσικά είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας. Για εμένα είναι μία νέα περιπέτεια, ένα νέο κεφάλαιο και ανυπομονώ να τα πάω καλά και να αφήσω ικανοποιημένους τους οπαδούς, κάτι που είναι ο βασικός λόγος που παίζουμε ποδόσφαιρο».