Ολυμπιακός: Οι εξελίξεις με Ποντένσε, η επαφή με Κάρμο και ο Φορτούνης

Να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα που έχει στο πεδίο των μεταγραφών θέλει ο Ολυμπιακός.

Ολυμπιακός: Οι εξελίξεις με Ποντένσε, η επαφή με Κάρμο και ο Φορτούνης

Θέμα Κάρμο έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στον Ολυμπιακό. Μπορεί η υπόθεση του να φάνηκε να κλείνει στις αρχές του καλοκαιριού με την επιθυμία του παίκτη να δοκιμαστεί ξανά στην Πόρτο, ο ελάχιστος χρόνος όμως συμμετοχής του τον έχει βάλει σε σκέψεις, με τους «ερυθρόλευκους» όπως είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες να παρακολουθούν διακριτικά την υπόθεση.

Όλα αυτά μέχρι χθες (19/8) όταν σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία ο ατζέντης του Ανγκολέζου σέντερ μπακ είχε συνομιλία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με σκοπό να δει τις προθέσεις του.

Και παρότι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν αφήνουν τίποτα να βγει προς τα έξω, είναι ξεκάθαρο πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξέχασαν ποτέ τον ηγέτη της αμυντικής τους γραμμής της περασμένη σεζόν, ενώ παρότι η περίπτωσή του είναι αρκετά δύσκολη, εφόσον παρουσιαστεί η ευκαιρία, θα την «χτυπήσει» χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τα παιχνίδια της Γουλβς για Ποντένσε και ο Φορτούνης

Παρόμοια αλλά με διαφορετικές παραμέτρους είναι και η υπόθεση του Ντανιέλ Ποντένσε, με τη Γουλβς να δείχνει ξαφνική... αγάπη, αλλά τον ίδιο να έχει ξεκαθαρίσει από καιρό ότι επιθυμεί την επιστροφή του στον Πειραιά. Η Άγγλοι ζητούν για την παραχώρησή του ακατέβατα 10 εκατ. ευρώ, ενώ χθεσινό δημοσίευμα από την Αγγλία έκανε λόγο για επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει στην Σαουδική Αραβία. Κάτι τέτοιο όμως μόνο ως παιχνίδι τακτικής μπορεί να ερμηνευτεί, με τη Γουλβς να ασκεί πίεση στον Ολυμπιακό να δεχτεί τη συμφωνία.

Κι όλα αυτά ενώ οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να καταθέσουν την ευρωπαϊκή τους λίστα για τη φάση των ομίλων του Europa League μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του «Φωτός» ο Ολυμπιακός ακόμα κι αν κλείσει τους δύο παραπάνω παίκτες, θα κινηθεί για ακόμα δύο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν αριστερό μπακ που θα δώσει ανάσες στον Ορτέγκα, ενώ στο ορίζοντα είναι και η απόκτηση ενός επιτελικού μέσου, με τον Κώστα Φορτούνη, όσο δεν κλείνει σε άλλη ομάδα από το εξωτερικό - μετά το «ναυάγειο» με την Άλ Καλίτζ - να είναι στα υπόψιν, διατηρώντας ακόμα πολλές συμπάθειες στην ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο τελευταίος λόγος θα είναι στο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ενώ σε περίπτωση επιστροφής του πρώην αρχηγού, αυτή θα γίνει ξεκάθαρα με τους όρους που θα θέσει η ομάδα του Πειραιά.