Παναθηναϊκός- Αστέρας Τρίπολης 0-1: Του έκανε… ποδαρικό! (highlights)

Παίζοντας πανέξυπνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Αστέρας Τρίπολης εξέθεσε τον νωθρό Παναθηναϊκό επικρατώντας με 1-0 μέσα στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός- Αστέρας Τρίπολης 0-1: Του έκανε… ποδαρικό! (highlights)

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το μεγάλο… μπαμ στην 1η αγωνιστική της Super League, καθώς επικράτησε με σκορ 1-0 του Παναθηναϊκού μέσα στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο το πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» ήταν κάκιστοι σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, αργοί, χωρίς εμπνεύσεις , με πολλά κενά στην άμυνα και μηδενική κυκλοφορία της μπάλας.

Έγιναν έτσι εύκολη λεία στους Αρκάδες που είχαν σαφές πλάνο παίζοντας με αντεπιθέσεις, ενώ η αποστολή τους έγινε πιο εύκολη μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ζέκα στο 51’.

Δεν ήταν μόνο οι αργές επιστροφές των παικτών του Παναθηναϊκού το πρόβλημα, αλλά και το γεγονός ότι ο Αστέρας είχε καταφέρει να τον «αφοπλίσει» επιθετικά.

Kακό πρώτο μέρος για τον Παναθηναϊκό που είχε ενδεκάδα πολλών αλλαγών και μεγάλων προβλημάτων στη μεσαία γραμμή με Ζέκα - Βιλένα - Μαξίμοβιτς.

Αντίθετα αρκετά καλός ήταν ο Τετέ, που όμως δεν είχε στήριγμα από τους Γερεμέγεφ και Τζούρισιτς.

Πολύ καλό πρώτο 25λεπτο για τον Αστέρα, με ηγέτη τον Μπαρτόλο με καλή συμπεριφορά στις αντεπιθέσεις, αλλά ήταν απρόσεκτος στην τελική προσπάθεια χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Άνταμ, που αστόχησε μόνος του σε κεφαλιά στο 18’.

Ο Αστέρας όμως μέσα σε δύο λεπτά κατάφερε να βάλει το παιχνίδι στο δικό του… νόμο. Μετά από βαθιά μπαλιά στο 51’ ο Κρεσπί βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή και ο Ζέκα τον ανέτρεψε με συνέπεια να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στην εκτέλεση του φάουλ στο 52’ ο Κρεσπί νίκησε τον Λοντίγκιν που φέρει ευθύνη και με πολύ ωραία εκτέλεση έκανε το 0-1.

Ο Αλόνσο αμέσως πέρασε στο ματς τους Ιωαννίδη, Μπακασέτα, Γεντβάι αντί των Τζούρισιτς, Βιλένα, Αράο αντίστοιχα με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση. Οι αλλαγές έγιναν καθυστερημένα, καθώς έπρεπε να είχαν μπει οι παίκτες από το ημίχρονο.

Οι Αρκάδες «έσφιξαν» περισσότερο την άμυνά τους και έβγαιναν στις αντεπιθέσεις έχοντας και αριθμητική υπεροχή έχαναν πολλές ευκαιρίες, αφού αδυνατούσαν να «τελειώσουν» το παιχνίδι.
Στο 73’ ο Καλτσάς έκανε το σουτ ολομόναχος αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 83’ Γκαρθία έστειλε από πολύ καλή θέση τη μπάλα ψηλά άουτ σουτάροντας χωρίς πίεση.

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε μια φάση μέχρι τη λήξη του αγώνα και ο Αστέρας πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με το τελικό 0-1.

Μικρογραφία

Παναθηναϊκός- Αστέρας Τρίπολης 0-1

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Σκόρερς: Κρεσπί (52’)

Κίτρινες: Βαγιαννίδης (61’), Μπακασέτας (75’), Μαξίμοβιτς (76’) - Μουνιόθ (30΄), Άνταμ (40’), Καστάνιο (45+1’)

Κόκκινη: Ζέκα (51’)

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλόνσο): Λοντίγκιν- Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο (60’ Γεντβάι), Μαξ (80’ Μλαντένοβιτς) - Ζέκα, Μαξίμοβιτς, Βιλένα (60’ Μπακασέτας) - Τετέ (69’ Μαντσίνι), Τζούρισιτς (60’ Ιωαννίδης), Γερεμέγεφ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος- Καστάνο, Αλάγκμπε, Γκαρσία, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι (82’ Τζανδάρης), Μουνιόθ (73’ Ρέτζιτς) - Μπαρτόλο (92’ Ζουγλής), Κρέσπι (92’ Άλβαρες), Καλτσάς- Άνταμ (74’ Μάντζης).