Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον, ο Βέλντε και οι τρεις σέντερ φορ

Ο Ζέλσον Μαρτίνς και ο Κρίστοφερ Βέλντε δεν χρειάζονταν το ματς στο Βόλο για να αποδείξουν την αξία τους. Και το (όχι) περίεργο με τη χρησιμοποίηση και των τριών σέντερ φορ

Ολυμπιακός: Ο Ζέλσον, ο Βέλντε και οι τρεις σέντερ φορ

Είχαμε επισημάνει προ ολίγων ημερών ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν πιθανό να έβαζε και τους τρεις σέντερ φορ του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τελικά το έκανε, αν και προτίμησε για βασικό τον Μπάμπη Κωστούλα, έβαλε επίσης για ένα ημίχρονο τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί και στο τέλος πέρασε και τον Ρόμαν Γιάρεμτσουκ. Αυτό σπάνια γίνεται ακόμη και σε πρώιμα φιλικά προετοιμασίας που παίζουν όλοι. Στη φετινή του Ολυμπιακού ο Ουκρανός μπήκε στα τελευταία φιλικά και ο Μαροκινός μόνο στην Κύπρο αλλαγή.

Αυτό και μόνο είναι δείγμα ότι το ματς στο Πανθεσσαλικό έμοιαζε - παράλληλα με το στόχο των τριών βαθμών - ως ένα τεστ ακόμη για τον Ολυμπιακό, παρόλο που μπήκαμε στα επίσημα. Κι έτσι θα είναι και το επόμενο, με την Καλλιθέα στις 26 του μηνός. Υπάρχουν παίκτες που θα πρέπει να πάρουν ρυθμό και άλλοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Λέμε για τους ήδη υπάρχοντες, όχι για εκείνους που είναι να αποκτηθούν.

Στην επίθεση ήταν βασικοί οι Κρίστοφερ Βέλντε και Ζέλσον Μαρτίνς, με πρώτη αλλαγή τον Γιώργο Μασούρα. Γκολ έβαλε ο Έλληνας διεθνής, ο βιρτουόζος Πορτογάλος συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και ο Νορβηγός άσος κάπου φρέναρε σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις τους. Αλλά βέβαια δεν χρειαζόταν το ματς του Βόλου για συμπεράσματα σχετικά με την αξία του Βέλντε και του Ζέλσον. Ούτε φυσικά του Μασούρα.

Οι δύο ξένοι εξτρέμ του Ολυμπιακού είναι παίκτες που έχουν πάρα πολλά να δώσουν στη σεζόν. Ο Ζέλσον έχει ήδη καλή επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και είναι λογικό να παίζει πιο άνετα, ειδικά όταν από την πλευρά του έχει τον Ροντινέι με τον οποίο η συνεργασία τους γίνεται πλέον με τους απαραίτητους αυτοματισμούς. Ο Βέλντε δεν μπήκε πολύ στο ματς του Πανθεσσαλικού, στην αρχή γιατί δεν πήγαινε η μπάλα από την πλευρά του και όταν αυτό άρχισε να συμβαίνει, οι καλύψεις στον Μύγα που τον μάρκαρε πολύ καλά ήταν αποτελεσματικές. Ο Βέλντε είναι παίκτης που συμμετέχει πολύ στο παιχνίδι, μπαίνει στις φάσεις, ζητάει μπάλες, δημιουργεί και εκτελεί. Τώρα δεν το έκανε, δεν αμφιβάλλει κανείς ότι θα το κάνει στην πλειονότητα των αγώνων που έχει μπροστά του στον Ολυμπιακό.

Ο Μεντιλίμπαρ δεν είδε την επιθετική πίεση που απαιτεί η φιλοσοφία του για το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Γι΄αυτό δήλωσε ανικανοποίητος με την εικόνα παρά τη νίκη. Περίμενε περισσότερα γιατί και γρήγορο γκολ ήρθε και ο αντίπαλος έμεινε από νωρίς με παίκτη λιγότερο. Ήταν ένα μάθημα για την ομάδα και είναι πάντα θετικό όταν τα μαθήματα συνδυάζονται με νίκες, γιατί έτσι υπάρχει η ευκαιρία για διόρθωση και βελτίωση σε καλό κλίμα, δίχως τις συνέπειες ενός αρνητικού αποτελέσματος.