Ολυμπιακός: Ο Βέλντε και ο... χρόνος προσαρμογής

Ο Ολυμπιακός διακρίθηκε με τη Ρόμα για το ομαδικό πνεύμα και τη νοοτροπία του, αλλά δεν μπορεί να μη γίνει ειδική αναφορά για τον Κρίστοφερ Βέλντε που αποδεικνύει ότι «ο καλός από την αρχή φαίνεται». 

Ολυμπιακός: Ο Βέλντε και ο... χρόνος προσαρμογής

Ο Κρίστοφερ Βέλντε έχει μπει πολύ δυναμικά στον Ολυμπιακό, το είχε δείξει από τα εργομετρικά και από την πρώτη προπόνηση.

Στην Ιταλία πρόλαβε να βάλει ένα γκολ με την Τερνάνα, να έχει κερδισμένο πέναλτι με την Ρόμα, δοκάρι και άλλες σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Νορβηγός εξτρέμ δείχνει με τον πιο απλό τρόπο ότι «ο καλός παίκτης από την πρώτη στιγμή φαίνεται» και ότι η πάντα σεβαστή ανάγκη για χρόνο προσαρμογής δεν ισχύει για όλους. Καλούς και μη.

Είναι ένα παιδί δυνατό, γρήγορο, με καλή τακτική συμπεριφορά, με θράσος σε κάθε ενέργεια, με διάθεση για δημιουργία, συνεργασία, εκτέλεση.

Φυσικά μπορούσε να κάνει και καλύτερες επιλογές, ειδικά σε ορισμένα σουτ ή κοντινές επαφές, όμως δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει να πάρει πάρα πολλά. Μια μεταγραφή που μπορεί εάν όλα πάνε κατ' ευχή, να αποδειχτεί χρησιμότερη κι από όσο φαινόταν όταν έγινε.

Για τη συμπεριφορά σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο στο φιλικό του Ριέτι πολλά μπορεί να πει κανείς και θα επανέλθουμε, αλλά ο Βέλντε ήταν αναμφίβολα αυτός που βρέθηκε σε πρώτη γραμμή πολλών πρωταγωνιστών. Τι πολλών; Όλων...