Ολυμπιακός: Η Τερνάνα και τα πολύ πιο σοβαρά φιλικά με Νότιγχαμ και Άρη Λεμεσού

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 της Τερνάνα, αλλά είναι από τα φιλικά που αξίζει να ασχοληθείς «τόσο – όσο» * Οι σοβαρές πρόβες θα γίνουν με τη Νότιγχαμ και τον Άρη Λεμεσού, ούτε καν με τη Ρόμα!

Ολυμπιακός: Η Τερνάνα και τα πολύ πιο σοβαρά φιλικά με Νότιγχαμ και Άρη Λεμεσού

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του μπαίνει στην τελική ευθεία. Σε δύο εβδομάδες αρχίζει το πρωτάθλημα και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να αρχίσει από βδομάδα να καταλήγει στους παίκτες που θα σηκώσουν το βάρος στο ξεκίνημα της σεζόν.

Το βράδυ της Παρασκευής (2/8) ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 της Τερνάνα. Άφησε πίσω του ένα κουραστικό (για τα μάτια όλων) πρώτο ημίχρονο, ένα ημίχρονο που άγγιζε τα όρια της αγγαρείας, αλλά μπήκε στο δεύτερο μέρος και έδειξε τη διαφορά δυναμικότητας με την ιταλική ομάδα που τη νέα χρονιά θα παίζει στη Serie C.

Το Σάββατο (3/8) παίζει με τη Ρόμα στο Ριέτι, αλλά και πάλι δεν είναι από τα φιλικά στο οποίο θα πρέπει να του δώσουμε μεγάλη σημασία. Για την Τερνάνα δεν το συζητάμε καν. Θα πρέπει να ασχοληθούμε «τόσο – όσο», ρίχνοντας περισσότερο το βάρος ξανά στους πιτσιρικάδες, στον Ζέλσον που σε κάθε ματς βγάζει τρομερή διάθεση να βοηθήσει, στο ότι έπαιξε για 70 λεπτά ο Γιάρεμτσουκ έχοντας τρεις προπονήσεις και στο γκολ του Βέλντε στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα. Και πάλι όμως, δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε περισσότερο σημασία, γιατί από τη μία είναι οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ στο αρχικό σχήμα και από την άλλη η δυναμικότητα της Τερνάνα.

Ο Μεντιλίμπαρ θα αρχίσει να δοκιμάζει συγκεκριμένα πράγματα ενόψει Βόλου στα φιλικά με τη Νότιγχαμ στο Καραϊσκάκη (8/8) και με τον Άρη Λεμεσού στην Κύπρο (10/8). Αυτά είναι τα δύο φιλικά που θα μας δείξουν «κάτι» ως προς τις σκέψεις του Μεντιλίμπαρ σε επίπεδο προσώπων.

Τη φιλοσοφία και το στυλ παιχνιδιού που θέλει να περάσει στην ομάδα του, είναι στοιχεία που τα γνωρίζουμε από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ωστόσο, σε επίπεδο προσώπων στα τελευταία δύο φιλικά θα αρχίσει να μας παρουσιάζει τις σκέψεις του.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανέναν χαφ! Ούτε τον Έσε που είναι στο Παρίσι, ούτε τους Ντάνι Γκαρθία και Μάρκο Στάμενιτς που είναι στα πιτς. Ουσιαστικά τους μοναδικούς χαφ που έχουμε δει είναι τον Τσικίνιο που παίζει πίσω από τον επιθετικό και τους Μουζακίτη – Μπακούλα. Δίπλα τους αγωνίζονται από… σπόντα πότε ο Ντόη, πότε ο Μπιανκόν και εσχάτως ο Ρέτσος!

Με τη Νότιγχαμ θα γίνει μία προσπάθεια να παίξει ο Στάμενιτς. Αν όχι, τότε θα παίξει με τον Άρη Λεμεσού. Σε όλα αυτά προσθέστε ότι θα γυρίσει και ο Έσε. Για τον Ντάνι Γκαρθία ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι σε θέση να παίξει. Οπότε, από βδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε πιο καθαρά τα κομμάτια του παζλ της ενδεκάδας και πολύ περισσότερο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Τα υπόλοιπα κομμάτια λίγο – πολύ είναι συμπληρωμένα, με εξαιρέσεις φυσικά τις περιπτώσεις των Ποντένσε, Όρτα και πιθανότατα ενός ακόμη στόπερ που θα αποκτηθεί.