Ολυμπιακός: Τρίτο σερί ματς, τρίτο σερί θετικό πρόσημο!

ΤΙΕΛ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός έδειξε και κόντρα στην Αλ Καντσία το πρόσωπο που μας είχε δείξει απέναντι σε Άγιαξ και Μαλίν στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Ολυμπιακός: Τρίτο σερί ματς, τρίτο σερί θετικό πρόσημο!

Μη δίνετε σημασία στα αποτελέσματα των φιλικών. Μόνο οι αδαείς ασχολούνται με μία ήττα, μία νίκη ή μία ισοπαλία... Εκείνο που «καίει» στην παρούσα φάση δεν είναι τίποτε άλλο, από το να δει ο προπονητής αν όσα δουλεύει στις προπονήσεις, μπορούν να βγουν στο χορτάρι. Σε πολύ μεγάλο βαθμό βγαίνουν τα στοιχεία που προσπαθεί να περάσει στο δημιουργικό κομμάτι.

Είναι το τρίτο φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός στην Ολλανδία. Όπως με τον Άγιαξ και τη Μαλίν, έτσι και με την Αλ Καντσία, έδειξε πράγματα στο δημιουργικο κομμάτι, αλλά και στη συνέπεια που παρουσιάζει στο πρέσινγκ.

Ναι μεν παρουσίασε κάποια ανασταλτικά ζητήματα, καθώς οι Σαουδάραβες είναι πιο μπροστά στην προετοιμασία τους συν ότι έχουν και πολύ ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή.

Ωστόσο, αυτό που μένει στο τέλος είναι ότι ο Ολυμπιακός βγάζει στο χορτάρι σε πολύ μεγάλο βαθμό την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις συνεργασίες, στην κυκλοφορία και στην πίεση ψηλά. Τα σήματα - κατατεθέν του Μεντιλίμπαρ.

Τί άλλο κρατάμε από το φιλικό με τους Σαουδάραβες; Ότι ο Φρανσίσκο Ορτέγκα επιβεβαιώνει όλα όσα σημειώναμε τις προηγούμενες μέρες. Είναι σε καλή κατάσταση, πατάει πολύ πιο γερά τα πόδια του στο χορτάρι και δείχνει να πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του συγκριτικά με τον περσινό Ορτέγκα. Παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες, ήταν ο δημιουργός του 1-0 του Τσικίνιο και ήταν μέσα και στη μεγάλη ευκαιρία του Μασούρα στο πρώτο ημίχρονο.

Κατά τ’ άλλα, υπήρχαν και οι «συνήθεις ύποπτοι». Ο Τσικίνιο, ο Ζέλσον, ο Ροντινέι που αφήνουν τη σφραγίδα τους.

Όσο για τον Πεπ Μιέλ; Στο τρίτο φιλικό έβγαλε σφυγμό. Κάτι «έδειξε» στον Μεντιλίμπαρ. Χρειάζεται όμως ακόμα καλύτερη συνέχεια.