Ολυμπιακός-Αλ Καντσία 2-2: Χτίζει ομάδα με μέλλον

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 2-2 στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο την Αλ Καντσία σε ένα ματς που είχε ευκαιρίες να πάρει και τη νίκη.

Ολυμπιακός-Αλ Καντσία 2-2: Χτίζει ομάδα με μέλλον

Το τρίτο του φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους έπαιξε ο Ολυμπιακός που αντιμετώπισε την Αλ Καντσία. Η ομάδα του Πειραιά έμεινε στο 2-2 με τους Σαουδάραβες σε ένα ματς που είχε αρκετά καλή εικόνα ανά διαστήματα και θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη. Το σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι πως δημιουργούν ευκαιρίες στα παιχνίδια τους και δείχνουν ότι δημιουργούν μία ομάδα με επιθετικούς προσανατολισμούς που θα παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Στα θετικά της αναμέτρησης η αρκετά καλή εικόνα του Μπιέλ που συμμετέχει σε πολλές καλές επιθέσεις της ομάδας του.

Στο τρίτο φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Αλ Καντσία του Μίτσελ. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε ως δίδυμο στην άμυνα τον Άμπι με τον Ρέτσο έχοντας στα άκρα Ορτέγκα και Κοστίνια. Στα χαφ είχε και πάλι Μουζακίτη, Τσικίνιο, Ντόη και με τριάδα στην επίθεση του Μασούρα, Μπιέλ, Κωστούλα. Όπως και στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια έτσι και σε αυτό ο Ολυμπιακός φρόντισε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να δείξει τις διαθέσεις του και να προσπαθήσει να βγάλει ψηλά πίεση. Το έκανε σε πολλές περιπτώσεις με συντονισμένο τρόπο και προκάλεσε προβλήματα στην Αλ Καντσία.

Η ομάδα του Μίτσελ από την πλευρά της κατάφερε να «σπάσει» το πρέσινγκ και με τους Αλ Σαμάτ και Κινόνες να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού που είχε εξουδετερώσει, ωστόσο τον Ομπαμεγιάνκ. Οι Σαουδάραβες είχαν πολύ καλά τρεξίματα, αλλά ο Ολυμπιακός το αντιμετώπισε αυτό με το πρέσινγκ που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο. Στο 17’ πέτυχε ένα ωραίο γκολ με τον Τσικίνιο μετά από σέντρα του Ορτέγκα και είχε ευκαιρίες να σκοράρει κι άλλες φορές με τον Μασούρα να είναι από τους πιο δραστήριους παίκτες της ομάδας. Τελικά η Αλ Καντσία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 35’ με τον Κινόνες να εκμεταλλεύεται την κακή εκτίμηση του Άμπι στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να κάνει το 1-1, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό. Ο Ομπαμεγιάνκ κινήθηκε ωραία στην πλάτη των Ορτέγκα και Άμπι και πήρε τη μπαλιά του Κινόνες με αποτέλεσμα να τελειώσει άψογα τη φάση και να κάνει το 2-1 για την Αλ Καντσία. Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας πήρε κεφάλι στο σκορ στην πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός άρχισε να ανεβάζει στροφές.

Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ έβγαλαν οργανωμένη πίεση ψηλά και έψαξαν την ισοφάριση. Στο 59’ ο Τσικίνιο υποδέχτηκε την ωραία κάθετη πάσα του Μπιέλ, αλλά αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα είδε τον Χακ να τον σταματάει την τελευταία στιγμή και να του στερεί το γκολ. Το παιχνίδι στη συνέχεια δεν ήταν τόσο παραγωγικό όσο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός, όμως, ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο και πίεζε για να ισοφαρίσει. Η ομάδα του Πειραιά άσκησε μεγάλη πίεση κατά διαστήματα, αλλά κάτι του έλειπε στην τελική προσπάθεια. Οι «ερυθρόλευκοι» επέμειναν μέχρι το τέλος για να φέρουν το ματς στα ίσια και τελικά τα κατάφεραν στο 88’ με τον Ροντινέι να προκαλεί το αυτογκόλ του Αλ Χαρπί. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρία και με τον Ζέλσον στο 90’ για να πάρει τη νίκη, αλλά ο Κάστελς κράτησε ανέπαφη την εστία του. Έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την ισοπαλία σε ένα ματς που σύμφωνα με την εικόνα αυτό ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός: Μπότης, Κοστίνια (75’ Ροντινέι), Ρέτσος, Άμπι, Ορτέγκα (75’ Αποστολόπουλος), Ντόη (90’ Μπακούλας), Μουζακίτης, Τσικίνιο, Μπιέλ, Μασούρας (63’ Παπακανέλλος), Κωστούλας (63’ Ζέλσον)

Αλ Καντσία: Καστέλς, Κινόνες, Αλ Καχτανί, Κασέμ, Ντίας, Ταρμίν, Χακ, Αλαουζάμι, Χαζάζι, Αλ Σαμάτ, Ομπαμεγιάνκ.