Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι να καθιερωθούν

Οι πιτσιρικάδες που βρίσκονται στην προετοιμασία του Ολυμπιακού δείχνουν καθημερινά το πόσο πολύ θέλουν να κερδίσουν μία θέση στην πρώτη ομάδα. 

Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι να καθιερωθούν

Η κατάκτηση του Conference League έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να έχει ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και αυτό γιατί οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν την ταλαιπωρία των προκριματικών αγώνων. Έτσι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει όλο τον χρόνο στη διάθεσή του για να φτιάξει από την αρχή τη δική του ομάδα με γνώμονα τη φιλοσοφία και τα δικά του χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Βάσκος προπονητής έχει την ευκαιρία όλο αυτό το διάστημα να δουλέψει και με τους πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού που πέρσι τρέλαναν την Ευρώπη με την κατάκτηση του Youth League. Η ομάδα του Πειραιά έχει επενδύσει αρκετά στις ακαδημίες και μετά τη νέα επιτυχία θέλει να δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να πάρουν τις ευκαιρίες τους και να αποδείξουν στον Μεντιλίμπαρ πως αξίζουν μία θέση στο ρόστερ της πρώτης ομάδας.

Μέχρι στιγμής όσοι βρίσκονται στην Ολλανδία το έχουν καταφέρει και με το παραπάνω. Η εικόνα των παιδιών στα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική και δείχνει τη θέληση που έχουν για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Ισπανού προπονητή. Ο ίδιος με τη σειρά του δείχνει πρόθυμος να τους δώσει χώρο στο ρόστερ και αυτό είναι το ευχάριστο για όλο τον σύλλογο.

Η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου σε συνδυασμό με την ανάδειξη ταλέντων μέσω της ακαδημίας μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τους «ερυθρόλευκους». Τα παιδιά που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας κέρδισαν επάξια τη θέση τους με όσα πέτυχαν την περασμένη χρονιά.

Ο Κουτσίδης ηγήθηκε πέρσι της άμυνας των Νέων του Ολυμπιακού και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Μεντιλίμπαρ τον ξεχώρισε από την περασμένη σεζόν. Ο νεαρός στόπερ είχε μπει στην αποστολή της πρώτης ομάδας για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτής της φουρνιάς. Ο Μπακούλας έλυνε και έδενε στη μεσαία γραμμή της Κ19 και στο φιλικό με τον Άγιαξ έδειχνε ακούραστος απέναντι σε πιο έμπειρους παίκτες.

Από την πλευρά του θετικά στοιχεία αφήνει και ο Παπακανέλλος. Πρόκειται για ένα παιδί με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ικανό να δημιουργεί φάσεις. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός δείχνει και εκείνος πόσο πολύ θέλει να κερδίσει μία θέση στην πρώτη ομάδα. Ο Κωστούλας πήρε φανέλα βασικού στα δύο φιλικά παιχνίδια και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ. Ο ταλαντούχος επιθετικός είχε καλές κινήσεις στον κενό χώρο, ενώ από δική του ασίστ ο Ζέλσον Μαρτίνς πέτυχε το 2-0 κόντρα στη Μαλίν.

Όσον αφορά τον Μουζακίτη, πέτυχε ένα γκολ-ποίημα απέναντι στη Μαλίν γνωρίζοντας την αποθέωση. Πέρσι ο νεαρός μέσος έκανε εξαιρετικά παιχνίδια με την Κ19 και έχει την ευχέρεια να δημιουργεί επιθετικά, ενώ παραμένει πολύ καλός και αμυντικά.

Το ταλέντο των παιδιών είναι δεδομένο και με την παρουσία τους στην προετοιμασία μπορούν να πείσουν τον Μεντιλίμπαρ πως αξίζουν μία θέση στο ρόστερ, όπως είχαν κάνει παλιότερα παίκτες όπως ο Ρέτσος, ο Ανδρούτσος και ο Φορτούνης. Παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού και καθιερώθηκαν στην πρώτη ομάδα. Φυσικά τον τελικό λόγο τον έχει ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τις δυνατότητες των παιδιών και κυρίως τις ανάγκες της ομάδας.