Προετοιμασία Ολυμπιακού: Η μόνιμη τετράδα του Μεντιλίμπαρ στην άμυνα

ΣΙΝΤΑΜ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν πρόκειται να αλλάξει πράγματα ως προς τον σχηματισμό της άμυνας παρά τα διάφορα (αβάσιμα) σενάρια που είχαν ακουστεί πριν από την έναρξη της προετοιμασίας.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Η μόνιμη τετράδα του Μεντιλίμπαρ στην άμυνα

Μετά από δέκα μέρες προετοιμασίας στην Ολλανδία, ορισμένα συμπεράσματα θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλή... Όπως για παράδειγμα, η τάση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να μην παρεκκλίνει από τις απόψεις του σχετικά με το πώς θα πρέπει να παραταχθεί η άμυνά του.

Επειδή πριν από την έναρξη της προετοιμασίας ακούγαμε διάφορα, ακόμη και για σκέψεις να επεξεργαστεί σχήμα και με τριάδα στην άμυνα, όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Είναι ξεκάθαρη η στάση και η πρόθεση του Μεντιλίμπαρ. Έχει αποφασίσει να πάει με τετράδα στην άμυνα, όπως δηλαδή τον μάθαμε και στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν.

Παρότι έχει ανεβάσει αρκετούς στόπερ στην Ολλανδία και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει στο πλάνο να αποκτηθεί ακόμη ένας δεξιοπόδαρος, ο Μεντιλίμπαρ δεν πρόκειται να αλλάξει το σχήμα με τους τέσσερις στην άμυνα. Το γεγονός ότι δεν δούλεψε σχήματα με τριάδα στα μετόπισθεν, επιβεβαίωσε ότι όλα όσα ακούγονταν πριν από ένα μήνα, δεν είχαν καμία απολύτως βάση.

Σε γενικές γραμμές σε προπονήσεις και φιλικά τούς έχει δοκιμάσει κάθε λογής δίδυμα στο κέντρο της άμυνας. Ο Ρέτσος έχει παίξει με όλους. Ο Κουτσίδης επίσης. Ακόμη και ο Μπιανκόν προτού μετατοπιστεί στα χαφ. Οι μοναδικοί που δεν έχουν παίξει μαζί είναι οι Πιρόλα και Άμπι, επειδή είναι και οι δύο αριστεροπόδαροι.

Κατά τ’ άλλα, ο Μεντιλίμπαρ δείχνει να το ψάχνει, αν και - κακά τα ψέματα - αντιλαμβανόμαστε άπαντες ότι το δίδυμο που έχει το σαφέστατο προβάδισμα είναι οι Ρέτσος και Πιρόλα, με τον Άμπι να μην σκοπεύει να τα παρατήσει τόσο εύκολα. Ο Βρετανός είναι αποφασισμένος να παλέψει για μία θέση στο αρχικό σχήμα και αυτό είναι κάτι που το κάνει σε καθημερινή βάση.