Προετοιμασία Ολυμπιακού: Ο Πιρόλα, το διαφορετικό στυλ από τον Κάρμο και η ιταλική σχολή

ΣΙΝΤΑΜ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Λορέντσο Πιρόλα δεν έχει τον σωματότυπο του Κάρμο, δεν είναι ακριβώς στο στυλ του Πορτογάλου, αλλά προέρχεται από την ιταλική σχολή και αυτό κάτι σημαίνει.  

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Ο Πιρόλα, το διαφορετικό στυλ από τον Κάρμο και η ιταλική σχολή

Είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί το οτιδήποτε για την αξία του Λορέντσο Πιρόλα. Άλλωστε, αγωνίζεται σε μία θέση που μέχρι πρότινος βρισκόταν ο Νταβίντ Κάρμο, για τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε προσφέρει στην Πόρτο πάνω από 12 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό του. Ο Πορτογάλος ήταν σημείο αναφοράς στον περσινό Ολυμπιακό, αλλά η άφιξη του Λορέντσο Πιρόλα στο λιμάνι δεν θα έπρεπε να μπει στη ζυγαριά για το αν είναι καλύτερος ή όχι του Κάρμο.

Αυτό θα το δείξει ο χρόνος και φυσικά τα παιχνίδια που ακολουθούν μέσα στη σεζόν.

Ο Πιρόλα δεν είναι Κάρμο. Και το λέμε από την άποψη της σωματοδομής του, του κορμιού του και των παραστάσεων που έχει. Ο Κάρμο προερχόταν από την Μπράγκα και την Πόρτο. Ο Πιρόλα δεν είχε τις παραστάσεις του Πορτογάλου, παρότι ήταν αρχηγός της Εθνικής Κ21 της Ιταλίας.

Από εκεί και πέρα δείχνει ότι είναι ένας δυναμικός στόπερ. Δεν έχει το ύψος του Κάρμο. Είναι πιο κοντός... Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακός, γιατί οι συστάσεις από την Ιταλία έκαναν λόγο για έναν στόπερ που είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι.

Εκτός απροόπτου θα τον δούμε να κάνει ντεμπούτο στα τελευταία φιλικά επί ολλανδικού εδάφους. Εκεί θα πάρουμε μία πρώτη γεύση για όσα μπορεί να προσφέρει, αλλά χρειάζεται χρόνος για να κριθεί.

Επαναλαμβάνουμε, ότι ο Πιρόλα δεν είναι Κάρμο, όμως, είναι Ιταλός στόπερ. Κι αυτό προφανώς κάτι σημαίνει. Δεν προέρχεται από μία τυχαία σχολή... Για αυτό το λόγο έχει αρχίσει να δείχνει καλά στοιχεία με το «καλημέρα» στην Ολλανδία.