Ολυμπιακός: Το σημαντικότερο είναι ότι o Μεντιλίμπαρ δουλεύει με αυτούς που θέλει!

ΣΙΝΤΑΜ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πήρε στην Ολλανδία όλους όσους ήθελε και αυτό του κάνει ευκολότερη τη ζωή στην προετοιμασία.

Ολυμπιακός: Το σημαντικότερο είναι ότι o Μεντιλίμπαρ δουλεύει με αυτούς που θέλει!

Το πιο εύκολο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν να πάρει στην Ολλανδία τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, τον Ρούμπεν Βέζο και διάφορους άλλους «κομμένους», έτσι ώστε να μην κάνει αλχημείες τύπου Αποστολόπουλου σε ρόλο αριστερού εξτρέμ που τον είδαμε στο φιλικό με τη Μαλίν.

Ούτε να έβαζε π.χ, τον Ζουλιάν Μπιανκόν σε ρόλο αμυντικού χαφ και τον Μασούρα στην κορυφή της επίθεσης σε κάποια διαστήματα των αγώνων.

Ωστόσο, ο Μεντιλίμπαρ είχε τους λόγους του που δεν πήρε κάποιους από αυτούς που κάνουν μόνοι τους προπόνηση στον Ρέντη. Κι οι λόγοι είχαν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το γεγονός ότι ήθελε να δουλέψει στην Ολλανδία με αυτούς που εμπιστεύεται και θέλει να πορευτεί στη σεζόν.

Ακόμα και τα πέντε πιτσιρίκια που πήρε από την Κ19 συν τον Αποστολόπουλο, δεν το έκανε για το... θεαθήναι. Τους πιστεύει και τους πήρε στο Σίνταμ.

Το σημαντικότερο για τον Μεντιλίμπαρ είναι ότι δουλεύει με αυτούς που θέλει. Από τους δανεικούς ζήτησε μόνο τον Πεπ Μπιέλ, με τον οποίο ασχολείται σοβαρά, προσπαθώντας να τον χωρέσει και να του βρει τη θέση που του ταιριάζει περισσότερο.

Στις δηλώσεις του τόνισε ότι ελπίζει πως κάποιος ή ακόμη και όλα τα παιδιά της Κ19 να είναι τη νέα σεζόν στην πρώτη ομάδα και να μην περιοριστούν μόνο στην καλοκαιρινή προετοιμασία ή στις προπονήσεις.

Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του. Να είναι και οι πέντε στην πρώτη ομάδα τη νέα σεζόν και για αυτό τους έχει συνεχώς από κοντά.

Από εκεί και πέρα, είναι καθαρά στο χέρι τους αν θα καταφέρουν να τον πείσουν. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει με επιτυχία την πρώτη εβδομάδα των εξετάσεων, αλλά δεν χρειάζεται να τους φορτώνουμε με περαιτέρω άγχος.

Μπορεί να κάνει λοιπόν κάποιες αλχημείες στα φιλικά ο Μεντιλίμπαρ και να χρησιμοποιεί ορισμένους παίκτες σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που τους έχουμε συνηθίσει, αλλά σύμφωνα με τον Βάσκο είναι προτιμότερο να στραφεί στη συγκεκριμένη λύση από το να έχει παίκτες που εξ αρχής έχει «κόψει» και θεωρεί ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν.