Ολυμπιακός: Κάτι έχει αρχίσει να δείχνει και ο Ορτέγκα!

ΣΙΝΤΑΜ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οι μικροί έχουν δικαίως την τιμητική τους, ο Ζέλσον πατάει γερά στα πόδια του, αλλά και ο Φρανσίσκο Ορτέγκα έχει αρχίσει να αφήνει υποσχέσεις.

Ολυμπιακός: Κάτι έχει αρχίσει να δείχνει και ο Ορτέγκα!

Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς... Ο Ολυμπιακός ξόδεψε ένα «σκασμό» λεφτά πέρσι το καλοκαίρι για να αποκτήσει τον Φρανσίσκο Ορτέγκα από τη Βελέζ. Τα χρήματα που ξόδεψε δεν αποτυπώθηκαν στο χορτάρι, βλέποντας τις εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και συν τοις άλλοις δεν είχε την εικόνα που θα περίμενε κάποιος για έναν παίκτη που έκανε θραύση στην Αργεντινή.

Υπήρχε βέβαια εξήγηση. Για 16 μήνες έπαιζε σερί δίχως διακοπές! Τώρα, ξεκουράστηκε ένα μήνα και ανέβηκε στην Ολλανδία, αρχίζοντας να αφήνει υποσχέσεις.

Προσοχή: Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε ένα-δύο μήνες και αν ο Ορτέγκα θα αρχίσει να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δόθηκαν. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι βλέπουμε έναν Ορτέγκα που είναι φρέσκος, με ανεβασμένη ψυχολογία και με τρομερή αυτοπεποίθηση.

Και στα δύο φιλικά, τόσο με τον Άγιαξ, όσο και με τη Μαλίν, ο Ορτέγκα ήταν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Είμαστε οι πρώτοι που λέμε ότι τα φιλικά δεν θα πρέπει να τα λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη, γιατί ακόμη οι ομάδες δεν είναι έτοιμες και οι προπονητές κάνουν τις δοκιμές και τους πειραματισμούς τους. Τα φιλικά είναι πρωτίστως για να δει ο προπονητής αν βγαίνουν κάποια κομμάτια τακτικής που δουλεύονται στις προπονήσεις.

Επίσης, στα καλοκαιρινά φιλικά μπορούμε να δούμε τη διάθεση και την ψυχολογία που έχει ένας ποδοσφαιριστής.

Ο Ορτέγκα λοιπόν δείχνει ότι είναι καλά! Ότι αυτή τη στιγμή πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του απ’ ό,τι έδειχνε να πιστεύει πέρσι. Προφανώς παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ξεκουράστηκε. Το ζητούμενο βέβαια είναι να μην σταματήσει εδώ.

Σίγουρα στα πρώτα δύο φιλικά έχουν κλέψει τις εντυπώσεις οι πιτσιρικάδες. Ειδικά μετά τη γκολάρα που πέτυχε ο Μουζακίτης, είναι απολύτως φυσιολογικό να έχουν τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα πάνω τους.

Όπως επίσης και ο Ζέλσον, για τον οποίο επιμένουμε: Αν είναι υγιής, θα είναι σαν μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.