Ολυμπιακός: Τι περιμένει ο Μεντιλίμπαρ από το φιλικό με τον Άγιαξ

ΣΙΝΤΑΜ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στον Άγιαξ (19/7, 16.00) και ο Μεντιλίμπαρ δεν θα έχει τους Ελ Κααμπί και Γκαρθία.  

Ολυμπιακός: Τι περιμένει ο Μεντιλίμπαρ από το φιλικό με τον Άγιαξ

Φιλικό έχει σήμερα για τον Ολυμπιακό. Μετά από τέσσερις μέρες προπονήσεων επί ολλανδικού εδάφους, ήρθε η ώρα για να ξεφύγουν οι παίκτες και να δώσουν ένα δυνατό φιλικό.

Το παιχνίδι με τον Άγιαξ θα γίνει στις 16.00 της Παρασκευής (19/7) και θα διεξαχθεί λίγο έξω από το Άρνεμ, στην πόλη Ντρίελ.

Ο Άγιαξ είχε γνωστοποιήσει ότι θα γίνει δίχως την παρουσία κόσμου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ομάδα του Άμστερνταμ είναι πολύ πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό.

Μην ξεχνάμε ότι ο Άγιαξ σε έξι μέρες έχει επίσημες υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, υποδεχόμενος στο Άμστερνταμ τη Βοϊβοντίνα.

Με λίγα λόγια, είναι περίπου ένα μήνα πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας από τον Ολυμπιακό.

Τί σημαίνει αυτό; Ότι ο Άγιαξ θα έχει και καλύτερα τρεξίματα, και περισσότερες δυνάμεις, και σε γενικές γραμμές θα είναι πολύ πιο έτοιμος από τον Ολυμπιακό.

Ο Μεντιλίμπαρ φυσικά και δεν θα ήθελε να δει την ομάδα του να χάνει. Ωστόσο, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να δει τους παίκτες του να βγάζουν στο χορτάρι όλα όσα δουλεύει σε επίπεδο τακτικής. Ή έστω να τους δει να τα βγάζουν έως έναν βαθμό.

Είναι τα γνωστά στοιχεία που θέλει να έχει η ομάδα του στο παιχνίδι. Δηλαδή την κατοχή, το πρέσινγκ ψηλά, τις κινήσεις στον χώρο, την καλή κυκλοφορία, το να μην παρατάνε καμία μπαλιά, να κυνηγούν τις πρώτες και δεύτερες μπάλες κλπ.

Επαναλαμβάνουμε δεν θα είναι εύκολο, γιατί απέναντί τους θα έχουν μία ομάδα που είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης.

Κατά τ’ άλλα, ο Μεντιλίμπαρ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Αγιούμπ Ελ Κααμπί και Ντάνι Γκαρθία. Ο μεν Ελ Κααμπί θα απουσιάσει και από το φιλικό με τη Μαλίν το Σάββατο (20/7). Ο δε Γκαρθία θα χάσει όλα τα φιλικά της Ολλανδίας.