Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι, ο Κοστίνια και η θέση για το δεξί άκρο της άμυνας

ΣΙΝΤΑΜ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ροντινέι το ξέρει ότι δεν παίζει πλέον μόνος του στο δεξί άκρο της άμυνας λόγω της παρουσίας του Κοστίνια.

Ολυμπιακός: Ο Ροντινέι, ο Κοστίνια και η θέση για το δεξί άκρο της άμυνας

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μπούμε σε διαδικασία συζήτησης για το αν π.χ. ο Κοστίνια που είναι νέο μεταγραφικό απόκτημα, μπορεί να σταθεί στον Ολυμπιακό ή όχι.

Μόλις δύο προπονήσεις έχουμε δει στην Ολλανδία και δεν μπορεί να βγει κανένα ασφαλές συμπέρασμα. Όπως δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, ούτε αν περάσουν δέκα προπονήσεις.

Ένας παίκτης για να δείξει την πραγματική του αξία, θα πρέπει να βγάλει όλη την προετοιμασία, να παίξει στα φιλικά, να πάρει εύλογο χρόνο συμμετοχής στα επίσημα ματς και γύρω στον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι... ψάρια πιάνει.

Η περίπτωση του Κοστίνια είναι λίγο ξεχωριστή, γιατί έρχεται από την Πορτογαλία ως ο καλύτερος δεξιός μπακ του περσινού πορτογαλικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, αυτόν τον τίτλο δεν τον κέρδισε έπειτα από ψηφοφορία του κοινού. Ψηφίστηκε κορυφαίος δεξιός μπακ από τους προπονητές και τους αρχηγούς όλων των ομάδων! Οπότε, δεν πρόκειται για έναν μπακ της σειράς που ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει τα «ρεπό» του Ροντινέι.

Μπορούμε να σας πούμε με πάσα βεβαιότητα, ότι ο Ροντινέι έχει καταλάβει ότι πλέον έχει σοβαρό «αντίπαλο» για τη διεκδίκηση του δεξιού άκρου της άμυνας και ο υγιής ανταγωνισμός του αρέσει ιδιαίτερα.

Ο Κοστίνια στις πρώτες του δύο μέρες στην Ολλανδία βγάζει την εικόνα ενός σοβαρού ποδοσφαιριστή, ενός άψογου επαγγελματία και κυρίως διψασμένου για να πετύχει στη νέα πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του.