Ολυμπιακός: Χωρίς Φορτούνη και Ποντένσε είναι… μείον 51 γκολ!

Ο Ολυμπιακός όπως όλα δείχνουν θα χάσει τη νέα σεζόν τον Κώστα Φορτούνη ενώ όσο δεν έχει στο ρόστερ του και τον Ντάνιελ Ποντένσε θα έχει «ζημία» ούτε λίγο ούτε πολύ 51 τερμάτων.  

Ολυμπιακός: Χωρίς Φορτούνη και Ποντένσε είναι… μείον 51 γκολ!

Ο Ολυμπιακός θα πορευτεί τη νέα σεζόν χωρίς τον Κώστα Φορτούνη, με τον μέχρι πρότινος αρχηγό των κατόχων του Conference League να επιλέγει να συνεχίσει την καριέρα του στη Saudi Pro League, πιθανότατα υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη.

Το πλήγμα στο γήπεδο για τους «ερυθρόλευκους» είναι τεράστιο καθώς ο Τρικαλινός επιτελικός μέσος είχε συμμετοχή σε 30 γκολ! Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός πήρε από τον Φορτούνη 11 γκολ και 19 ασίστ.

Το πρόβλημα για τους Πειραιώτες γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όσο δεν επιστρέφει στο ρόστερ ο Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτέμ συνέβαλλε με τη σειρά του σε 28 τέρματα. Έβαλε 15 γκολ και δημιούργησε άλλα 13.

Φορτούνης και Ποντένσε συνεργάστηκαν σε επτά γκολ, ο Φορτούνης δημιούργησε πέντε για τον Ποντένσε και εκείνος δύο για τον πρώην Έλληνα διεθνή. Άρα λοιπόν, οι δύο ποδοσφαιριστές προσέφεραν στον Ολυμπιακό τη σεζόν που ολοκληρώθηκε 51 γκολ.

Μαζί πέτυχαν 26 γκολ και δημιούργησαν για τους συμπαίκτες τους άλλα 25 γκολ (αφαιρέσαμε τα επτά που μοίρασαν ο ένας στον άλλο αφού έχουν καταμετρηθεί στα γκολ).

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πόσο μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με την –τούτη την ώρα- απουσία και των δύο από το ρόστερ αλλά και πόσο μεγάλο είναι το βάρος της αντικατάστασης αυτών των 51 τερμάτων.