Ολυμπιακός: Δεν κάνεις δεύτερες σκέψεις για παίκτη που σκοράρει, πασάρει, τρέχει και δεν γκρινιάζει!

Ο Γιώργος Μασούρας, αφού δεν βρήκε αυτό που έψαχνε στο εξωτερικό, έπρεπε οπωσδήποτε να μείνει στον Ολυμπιακό και ευτυχώς για τους Πειραιώτες η ανανέωση του συμβολαίου του είχε άκρως ποδοσφαιρική λογική. Ρίξτε μια ματιά στους αριθμούς του και θα καταλάβετε τι εννοούμε. 

Ολυμπιακός: Δεν κάνεις δεύτερες σκέψεις για παίκτη που σκοράρει, πασάρει, τρέχει και δεν γκρινιάζει!

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια στο ποδόσφαιρο, αλλά στην περίπτωση του Γιώργου Μασούρα την αποτυπώνουν στο 100%! Πεντέμισι χρόνια στον Ολυμπιακό έχει 44 γκολ και 20 ασίστ σε 169 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, 4 γκολ και 1 ασίστ σε 24 παιχνίδια Κυπέλλου, 7 γκολ και 6 ασίστ σε 39 ματς στο Γιουρόπα Λιγκ, 2 γκολ και 4 ασίστ σε 26 ματς Τσάμπιονς Λιγκ και 1 ασίστ σε 8 ματς Κόνφερενς.

Άρα μιλάμε για 57 γκολ και 32 ασίστ σε 266 παιχνίδια. Όπερ σημαίνει ότι ήταν μέσα σε 89 γκολ από τον Ιανουάριο του 2019 που έφυγε από τον Πανιώνιο για να γίνει κάτοικος Ρέντη.

Συγχωρέστε μας, αλλά τέτοια νούμερα δεν τα συναντάς κάθε μέρα σε εξτρέμ και μάλιστα με τέτοια συνέπεια.

Δεν θα διαφωνήσουμε με όσους λένε ότι ο Μασούρας δεν ήταν καλός στο β’ μισό της περασμένης σεζόν ή για να ακριβολογούμε το διάστημα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ενδεχομένως να είναι και θέμα ψυχολογίας. Όταν δεν σκοράρει για αρκετά ματς, τότε παρατηρείται το φαινόμενο να τον παίρνει από κάτω.

Αντιθέτως, στην Εθνική όταν σκόραρε, αντιλαμβανόσουν κατευθείαν ότι η ψυχολογία του έφτανε στα ύψη.

Ο Μασούρας λοιπόν υπέγραψε έως το 2027 και με απολαβές που είναι κοντά στα 750 χιλιάρικα ετησίως, δίχως να υπολογίζονται τα μπόνους.

Ο Μασούρας ήταν πάντοτε ο εύκολος στόχος της εξέδρας όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Όπως ήταν κάποτε και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Όπως ήταν στο παρελθόν και άλλοι Έλληνες που τραβούσαν αυτό το μαρτύριο.

Όταν όμως έχεις στα χέρια σου έναν ποδοσφαιριστή που σκοράρει, πασάρει, τρέχει, αμύνεται, επιτίθεται, σκυλιάζει, δεν γκρινιάζει και είναι Ολυμπιακός, τότε δεν χρειάζεται να γίνονται δεύτερες σκέψεις για το αν πρέπει να μείνει ή όχι. Κι ας μην είναι στα βασικά πλάνα του προπονητή.

Ξέρετε πόσες ομάδες παρακαλάνε να έχουν παίκτες όπως τον Μασούρα; Για ρωτήστε κυρίως τον Παναθηναϊκό και δευτερευόντως τους υπόλοιπους «μεγάλους»…

Προφανώς και ο Ολυμπιακός θέλει κι άλλους εξτρέμ, καλύτερους και από τον Μασούρα ενόψει της νέας σεζόν. Όμως, παίκτη σαν τον Μασούρα που καταθέτει πάντοτε την ψυχή του, νιώθει τι σημαίνει Ολυμπιακός και ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει κάθε χρόνο σε επίπεδο αριθμών, τότε κάνεις τα πάντα για να τον κρατήσεις.