Ολυμπιακός: Τα πέντε θρυλικά χρόνια του Ελ Αραμπί (vids)

Οι τίτλοι τέλους της καριέρας του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό έπεσαν με τον Μαροκινό να φεύγει από την ομάδα του Πειραιά και να παραμένει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ιστορία της.

Ολυμπιακός: Τα πέντε θρυλικά χρόνια του Ελ Αραμπί (vids)

Μία από τις πιο όμορφες ιστορίες των τελευταίων ετών ξεκίνησε να γράφεται το καλοκαίρι του 2019. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από μία πολύ καλή σεζόν, την πρώτη του Πέδρο Μαρτίνς, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν κατέκτησε τίποτα, αλλά έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Του έλειπε ένας επιθετικός που θα είχε το εύκολο γκολ. Εκείνο το καλοκαίρι η ομάδα του Πειραιά έψαχνε αυτόν τον παίκτη και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ο Μαροκινός αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Αλ Ντουχαΐλ του Κατάρ. Το τι ακούστηκε τότε δεν περιγράφεται, αλλά δεν είναι και δύσκολο να τα θυμηθεί κανείς. Η αμφισβήτηση για τον Ελ Αραμπί ήταν μεγάλη από τον κόσμο που περίμενε έναν παίκτη με βαρύ όνομα.

Κανείς δεν ήξερε τι θα συμβεί με τον Μαροκινό στράικερ, ο οποίος έγινε κομμάτι της Ιστορίας του Ολυμπιακού. Για πάντα θα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ομάδα του Πειραιά. Βρίσκεται ήδη στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ της «ερυθρόλευκης» Ιστορίας με το κοντέρ να σταματάει στα 94 τέρματα.

Αυτά τα πέντε χρόνια ο Ελ Αραμπί σημείωσε πολύ σημαντικά γκολ και σίγουρα αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο κόσμος είναι στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ. Ο 37χρονος στράικερ αγάπησε πολύ την ομάδα του Πειραιά και αγαπήθηκε από τον κόσμο της. Την πενταετία που αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα αποδείχτηκε ηγέτης για τα αποδυτήρια και έγινε σύμβολο για τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν για τον Ελ Αραμπί, η καριέρα του στην ομάδα του Πειραιά ολοκληρώθηκε και μάλιστα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ο Μαροκινός σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο με την ομάδα του Πειραιά και την Παρασκευή πήγε στο προπονητήριο για να μαζέψει τα πράγματα του. Χαιρέτισε όλους όσοι βρίσκονταν εκεί και είναι βέβαιο ότι την πόρτα δεν την έχει κλείσει. Σεμνά και ταπεινά φεύγει από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν κόβει τους δεσμούς με την Ελλάδα και τους «ερυθρόλευκους».