Ολυμπιακός: Με μηδενικό κόστος οι κορυφαίοι του σκόρερ

Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει τρομερή παράδοση με τους επιθετικούς του τα τελευταία χρόνια, τους οποίους παίρνει χωρίς να ξοδέψει χρήματα.

Ολυμπιακός: Με μηδενικό κόστος οι κορυφαίοι του σκόρερ

Με τα γκολ που πέτυχε ο Ελ Κααμπί δικαίως έχει γίνει περιζήτητος και δικαίως και ο ίδιος θέλει να εξαργυρώσει την πολύ καλή σεζόν που έκανε. Έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός και ο 30χρονος φορ προσπαθεί να πάρει ό,τι καλύτερο μετά από μία χρονιά που του έβγαιναν τα πάντα.

Έτσι όπως είναι η κατάσταση το πιο πιθανό σενάριο είναι ο 30χρονος επιθετικός να συνεχίσει κάπου αλλού την καριέρα του. Το αν θα κάνει τα ίδια ή όχι είναι μία άλλη ιστορία και θα φανεί στο γήπεδο. Φαίνεται, όμως, ότι βασικό του μέλημα είναι ένα καλό συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο υψηλότερο από αυτό που του πρόσφερε ο Ολυμπιακός.

Όπως και να ‘χει η ομάδα του Πειραιά βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού και θέλει δύο, αφού δεν έχει ούτε Ελ Αραμπί, ούτε Γιόβετιτς. Οι Πειραιώτες είναι διατεθειμένοι να… σπρώξουν αρκετά χρήματα για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή που θα βάζει εύκολα τη μπάλα στα δίχτυα.

Το φοβερό, όμως, είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει μία τρομερή παράδοση με τους επιθετικούς. Δύο από τους κορυφαίους της ιστορίας τους, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς να χρειαστεί η ομάδα του Πειραιά να πληρώσει ένα… σκασμό λεφτά.

Ο πρώτος ήρθε το καλοκαίρι του 2019 όταν ο Ολυμπιακός αναζητούσε επιθετικό και είχε στραφεί στον Μπεργκ. Τότε ο Μαρτίνς προτίμησε τον Ελ Αραμπί που ήρθε στην Ελλάδα ως ελεύθερος και μάλιστα από το Κατάρ και την Αλ Ντουχαΐλ. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι είχε ειπωθεί τότε. Απλά θυμίζουμε ότι ο Ελ Αραμπί έμεινε πέντε χρόνια και πέτυχε 94 γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Η συνταγή ίδια και για τον Ελ Κααμπί, αφού αποκτήθηκε ως ελεύθερος από το Κατάρ και την Αλ Σαάντ τελειώνοντας τη φετινή σεζόν με 33 γκολ σε 50 ματς. Ακόμα και ο Σεντρίκ Μπακαμπού ως ελεύθερος είχε έρθει στην Ελλάδα και είχε σημειώσει 18 γκολ. Το παράδοξο, λοιπόν, με τον Ολυμπιακό είναι ότι τα τελευταία χρόνια τους «μπομπέρ» του δεν τους πλήρωσε!