Ολυμπιακός: «Πιάνουν» οι χαφ από Ισπανία στον Ολυμπιακό

Ο Ντάνι Γκαρθία είναι ο επόμενος μετά τον Βιθέντε Ιμπόρα. Οι αμυντικοί χαφ που φέρνει ο Ολυμπιακός από την Ισπανία παραδοσιακά προσφέρουν πολλά. Ακόμη κι αν δεν είναι Ισπανοί. 

Ολυμπιακός: «Πιάνουν» οι χαφ από Ισπανία στον Ολυμπιακό

Ο Βιθέντε Ιμπόρα αποχωρεί από τον Ολυμπιακό και στη θέση του έρχεται ο Ντάνι Γκαρθία προκειμένου να αγωνιστεί σε μία θέση «6-8» στο πλάνο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της πειραϊκής ομάδας που αυτή τη στιγμή έχει και Έσε, Στάμενιτς και Τσικίνιο.

Σε μία μίνι-αναδρομή διαπιστώνει κανείς ότι ο Ολυμπιακός έχει επωφεληθεί όταν πήρε παίκτες για τη συγκεκριμένη θέση από το ισπανικό πρωτάθλημα. Με εξαίρεση ίσως τον Μόιζες Ουρτάδο που είχε φέρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε και δεν είχε καταφέρει να προσφέρει. Μόνο που εκείνη τη σεζόν (2011-12) είχε έρθει και ο υπερπολύτιμος Πάμπλο Ορμπάιθ με εξαιρετικά παιχνίδια. Από τότε ο Ολυμπιακός δεν είχε φέρει παίκτη από βασκική ομάδα, το κάνει τώρα με τον Ντάνι Γκαρθία και περιμένει πολλά.

Όπως είχε πάρει πάρα πολλά από τον σούπερ ποιοτικό Αργεντινό Αριέλ Ιμπαγάσα σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο, αλλά φυσικά και από τον Βραζιλιάνο Γκιγιέρμε, ο οποίος είχε αποκτηθεί από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και αναδείχτηκε σε ένα από τα κορυφαία αμυντικά χαφ που είχε ο Ολυμπιακός μέχρι να κάνει τη μεταγραφή στην Αραβία.

Ο Ιμπόρα συμμετείχε στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου, ο Ντάνι Γκαρθία καλείται να συνεχίσει την παράδοση των ανασταλτικών μέσων με μεγάλη προσφορά στον Ολυμπιακό.