Ολυμπιακός: Ο Λιάνκο, ο Ορτέγκα και ο... Εμπαπέ!

Ο Βραζιλιάνος στόπερ Λιάνκο που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό έχει ένα αξιοπρόσεκτο παρελθόν. 

Ολυμπιακός: Ο Λιάνκο, ο Ορτέγκα και ο... Εμπαπέ!

Ένας από τους παίκτες που αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού για την άμυνα είναι ο Λιάνκο, ο Βραζιλιάνος στόπερ που ανήκει στη Σαουθάμπτον και έχει δοθεί δανεικός στην Αλ Γκαράφα του Πέδρο Μαρτίνς, στην οποία έγινε αμέσως βασικός από τον Πορτογάλο πρώην τεχνικό των «ερυθρόλευκων».

Για τον 27χρονο αμυντικό έχει ενδιαφέρον να επισημανθούν τα εξής:

Στις ομάδες που αγωνίστηκε στην Ευρώπη συνήθως έπαιζε δεξί στόπερ σε άμυνα τριών, δηλαδή με την Σαουθάμπτον στην Premier League και με την Τορίνο και την Μπολόνια στη Serie A. Έχει παίξει και αριστερό στόπερ, αλλά και σε άμυνα τετράδας.

Έχει βάλει λίγα γκολ στην καριέρα του, αλλά σχεδόν όλα είναι με τον ίδιο τρόπο. Με κεφαλιές από εκτελέσεις κόρνερ.

Στην Τορίνο είχε συμπαίκτη τον Μεϊτέ, αλλά και τον Μπερενγκέρ που ακούστηκε ως στόχος του Ολυμπιακού για την επίθεση.

Με την Σαουθάμπτον στα τελευταία του παιχνίδια είχε σκοράρει στην ήττα με 4-3 από τη Νότιγχαμ και στο εντυπωσιακό 4-4 με την Λίβερπουλ είχε ασίστ.

Η χειρότερη εμπειρία στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του στο Τορίνο - Μίλαν 0-7.

Στη διεθνή καριέρα του είχε παίξει πρώτα στις μικρές εθνικές ομάδες της Σερβίας και είχε αντιμετωπίσει για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε νεαρή ηλικία τον Εμπαπέ και τον Τουράμ για τα προκριματικά του EURO U-19 το 2016. Η Σερβία είχε χάσει 1-0 με σκόρερ τον Εμπαπέ και ο Λιάνκο είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη.

Αργότερα πήγε στην Εθνική Νέων και Ελπίδων της Βραζιλίας. Σε μία φιλική ήττα από την U-23 της Αργεντινής ήταν αντίπαλος του Φρανσίσκο Ορτέγκα, αλλά και του Έκι Πόνσε που πρόσφατα έφυγε από την ΑΕΚ.