Ολυμπιακός: Οι εξελίξεις με Ποντένσε, Κάρμο και Όρτα

Τι γίνεται με τους Πορτογάλους δανεικούς που θέλει να κρατήσει ο Ολυμπιακός. Οι δυσκολίες και οι όποιες εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί στις υποθέσεις των Όρτα, Ποντένσε και Κάρμο.

Ολυμπιακός: Οι εξελίξεις με Ποντένσε, Κάρμο και Όρτα

Μέχρι στιγμής το καλοκαίρι μοιάζει ήρεμο για τον Ολυμπιακό. Δεν θα είναι έτσι και δεν είναι ούτε αυτές τις ημέρες που τα πράγματα δείχνουν ήσυχα. Οι Πειραιώτες απλά έχουν μεγαλύτερη άνεση για να κινηθούν μεταγραφικά διότι δεν υπάρχει η πίεση των προκριματικών αγώνων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι στην πλατεία Αλεξάνδρας έχουν κατεβάσει τα ρολά και δεν ασχολούνται με τίποτα. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έχει ανοιχτά αρκετά μέτωπα και προσπαθεί παράλληλα να κλείσει όσο περισσότερα γίνεται.

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές το πρώτο μέλημα της ομάδας του Πειραιά είναι κρατήσει στο ρόστερ του τους παίκτες που είχε με τη μορφή του δανεισμού. Όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ δύσκολες, αλλά στον Πειραιά καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια.

Μία δύσκολη περίπτωση είναι αυτή του Αντρέ Όρτα. Στον Ολυμπιακό ασχολούνται αρκετό καιρό με τον Πορτογάλο μέσο, αλλά φαίνεται ότι η Μπράγκα άλλαξε τη στάση της μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου.

Η πορτογαλική ομάδα δεν έχει καμία διάθεση να ρίξει τις απαιτήσεις της και αυτό που ζητάει από τον Ολυμπιακό είναι τα 6 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνήσει όταν έγινε και ο δανεισμός. Οι Πειραιώτες δεν έχουν εγκαταλείψει την υπόθεση, αλλά το δεδομένο είναι πως θέλουν να γίνει η δουλειά με τους δικούς τους όρους. Και στον Πειραιά έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι αυτό μπορούν να το πετύχουν. Μπορούν να φέρουν μία υπόθεση στα μέτρα τους. Το σίγουρο είναι ότι ο Όρτα δεν είναι τόσο εύκολος όσο φαινόταν

Ο άλλος… Πορτογάλος ο Κάρμο το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να μείνει στην Πόρτο. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το νέο ρεπορτάζ της Abola. Ο Ανγκολέζος αμυντικός δεν θα συνεχίσει στους «Δράκους» ακόμα κι αν χρειαστεί να βρεθεί στην προετοιμασία τους.

Όσον αφορά στον Ντάνιελ Ποντένσε τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει. Ο Πορτογάλος εξτρέμ ασκεί μεγάλη πίεση και επίσης είναι σίγουρο ότι δεν θα συνεχίσει στη Γουλβς. Ο πιθανότερος προορισμός είναι ο Ολυμπιακός, αλλά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά.