Τι γίνεται με την προετοιμασία του Ολυμπιακού

Ποια είναι η απόφαση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πότε ξεκινούν οι προπονήσεις των κατόχων του Conference League.

Τι γίνεται με την προετοιμασία του Ολυμπιακού

Με την κατάκτηση του Conference League ο Ολυμπιακός κέρδισε πολύτιμο χρόνο ενόψει της νέας σεζόν. Η ομάδα του Πειραιά θα λάβει μέρος στη League Phase του Europa League κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στην Ευρώπη στις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ το πρωτάθλημα κάνει σέντρα στις 18 Αυγούστου.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει την πίεση των προκριματικών και θα είναι πιο άνετος για να προετοιμαστεί ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πριν τον τελικό άνθρωποι των Πειραιωτών ταξίδεψαν σε Αυστρία και Ολλανδία για να τσεκάρουν προπονητικά κέντρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καταλήγει σε προπονητικό κέντρο στην Ολλανδία και όχι στην Αυστρία όπως συμβαίνει συνήθως κάθε καλοκαίρι. Ακόμα δεν είναι οριστικό, αλλά είναι το πιθανότερο.

Κατά τα άλλα η ομάδα θα ξεκινήσει τις προπονήσεις στις αρχές Ιουλίου και θα φύγει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τέλος Ιουλίου. Αυτή είναι η απόφαση του Μεντιλίμπαρ που θέλει το διάστημα που θα μείνει στο εξωτερικό να παίξει 5-6 φιλικά παιχνίδια.

Αναμένεται να μείνει εκτός Ελλάδας για περίπου 15 ημέρες και γι’ αυτό επιλέγει την Ολλανδία, διότι εκεί μπορεί να βρει πιο δυνατά φιλικά και να έχει την ομάδα έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος.