Ολυμπιακός: Ο Έσε και ο Ορτέγκα νίκησαν τρεις διεθνείς Αργεντινούς

Ταπεινωμένοι από τον Ολυμπιακό και τους Έσε, Ορτέγκα έφυγαν από το Conference League τρεις παίκτες της Εθνικής Αργεντινής. 

Ολυμπιακός: Ο Έσε και ο Ορτέγκα νίκησαν τρεις διεθνείς Αργεντινούς

Η αίσθηση που προκλήθηκε διεθνώς για την επιτυχία του Ολυμπιακού να κατακτήσει το το Conference League ήταν λογικό να πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην Αργεντινή.

Όχι μόνο επειδή αγωνίζονται στον Ολυμπιακό δύο παίκτες από τη συγκεκριμένη χώρα που είναι υπό διαρκή παρακολούθηση για την πορεία τους στην Ευρώπη. Καθώς ο Σαντιάγκο Έσε έχει ήδη κληθεί στην ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής και ο Φρανσίσκο Ορτέγκα πριν από κάποιους μήνες είχε πάει στην Εθνική Αργεντινής έστω και εάν δεν αγωνίστηκε σε κάποιο από τα παιχνίδια της.

Η συζήτηση έγινε μεγαλύτερη διότι για να φτάσουν να σηκώσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν από το δρόμο τους στους ημιτελικούς και στον τελικό τρεις εν ενεργεία διεθνείς της Αργεντινής που θα λάβουν μέρος και στο Κόπα Αμέρικα.

Πρόκειται φυσικά για τον Ντίμπου Μαρτίνες, τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα που έπαιξε στο «Γ. Καραϊσκάκης»και έγινε και αυτός θύμα του Ελ Κααμπί, αλλά και τους δύο της Φιορεντίνα που ήταν βασικοί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τον Νίκο Γκονζάλες και τον Μαρτίνες Κουάρτα.

Στον τελικό ο Έσε ήταν σε διάρκεια ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, ο δε Ορτέγκα παρόλο που προερχόταν από αποχή και στην αρχή είχε προβλήματα με τον συμπατριώτη του, τον Γκονζάλες, στη συνέχεια και μέχρι την παράταση όταν και αντικαταστάθηκε, τα πήγε και αυτός πάρα πολύ καλά.