Άρης: Εξαρχής πρώτος στόχος ήταν το Κύπελλο

Ο Άρης θέλει τη νίκη στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, ώστε να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο

 

Άρης: Εξαρχής πρώτος στόχος ήταν το Κύπελλο

Σίγουρα η ήττα που γνώρισε ο Άρης από τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στεναχώρησε αφάνταστα ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και φιλάθλους, γιατί στην ουσία έκανε δώρο στον… αιώνιο αντίπαλο το πρωτάθλημα. Και η ήττα αυτή ήταν η πρώτη σε σύνολο τεσσάρων αγώνων την φετινή σεζόν. Ο «Δικέφαλος» πριν από το ματς δεν είχε γευθεί την χαρά την νίκης καθώς στην κανονική διάρκεια είχε 1 ισοπαλία (0-0) στην Τούμπα και μία ήττα (2-1) στο Χαριλάου, ενώ και στην πρεμιέρα των πλέι οφ είχε ξεκινήσει με το … αριστερό, καθώς είχε γνωρίσει εντός έδρας ήττα με 1-0.

Βέβαια οι «κιτρινόμαυροι» είναι τώρα υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά, καθώς τους ενδιαφέρει ο ένας και μοναδικός στόχος που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό στάδιο που εκτός από το τρόπαιο θα εξασφαλίσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό ήταν και είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς για τον Άρη.

Το χειροκρότημα του κόσμου προς την ομάδα μετά το φινάλε του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και οι φωνές για την κατάκτηση του Κυπέλλου δείχνει ότι πάνω απ’ όλα είναι ο τελικός και η κατάκτηση της κούπας.

Ο Άρης λοιπόν έχει ραντεβού με την ιστορία καθώς σε περίπτωση που κατακτήσει το τρόπαιο, θα εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Η πρόκριση της Αταλάντα στον τελικό του Europa League σε συνδυασμό με την έξοδο της στο Champions League μέσω του πρωταθλήματος, έφερε πολλαπλές ευρωπαϊκές καραμπόλες, που βοήθησε τον φετινό Κυπελλούχο Ελλάδας να γλιτώσει την αγγαρεία του 1ου προκριματικού γύρου στο Europa League και τον στέλνει απευθείας στον 2ο.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα μάθει τον αντίπαλο του για τον 2ο προκριματικό του Europa League (πρώτο παιχνίδι στις 25 Ιουλίου, ρεβάνς την 1η Αυγούστου) στην κλήρωση της 18ης Ιουνίου, που θα αφορά και τον 1ο και τον 2ο γύρο. Με άλλα λόγια, μπορεί να προκύψει είτε καθαρός αντίπαλος είτε νικητής ζευγαριού.

Ο χαμηλός συλλογικός συντελεστής και των δύο ομάδων δεν είναι σύμμαχος στην προσπάθεια για μία βατή κλήρωση. Αν το Κύπελλο το σηκώσει ο Άρης έχει μία απειροελάχιστη πιθανότητα να βρίσκεται στους ισχυρούς (o Παναθηναϊκός είναι ντε φάκτο στους ανίσχυρους).

Αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας αποκλειστεί, τότε «υποβιβάζεται» στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, θα θέλει δηλαδή δύο προκρίσεις χωρίς περιθώριο λάθους, αν θέλει να μπει στο League stage.

Αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας αποκλειστεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, τότε θα υποβιβαστεί στα πλέι-οφ του Conference League.

Με άλλα λόγια, αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας θέλει την επόμενη σεζόν να βρεθεί στο League stage κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πρέπει οπωσδήποτε αυτό το καλοκαίρι να κάνει δύο προκρίσεις, ειδάλλως αποχαιρετά την Ευρώπη.