Το… πείραμα έσκασε στα χέρια!

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την απόφαση να εκδιώξει τον Γιοβάνοβιτς και να προσλάβει τον Φατίχ Τερίμ για να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης

Το… πείραμα έσκασε στα χέρια!

«Τίποτε δεν είναι τόσο κακό, που δεν μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο» λένε και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχει ακόμα πιο κάτω, αν δηλαδή στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου οι «πράσινοι» από εκεί που απείχαν έναν πόντο από την πρώτη θέση θα βρεθούν και εκτός Ευρώπης!

Η διοίκηση της ΠΑΕ στην προσπάθειά της «να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται» που λέει και το τραγούδι των αδελφών Κατσιμίχα κάνει μια ακόμα θεαματική κίνηση αποπέμποντας τον Φατίχ Τερίμ.

Πάλι βέβαια ενεργεί σε λάθος χρόνο. Όπως και στην περίπτωση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που ξαφνικά… τράβηξε την πρίζα στο πρότζεκτ που είχε ξεκινήσει και προχωρούσε με λάθη και τα σωστά του, έτσι και τώρα περίμενε 15 ημέρες της διακοπής του Πάσχα για να έρθει το ντέρμπι στην Τούμπα και να αλλάξει τον Τερίμ τρεις ημέρες πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο!

Αφού είχε πάρει την απόφαση να διώξει τον άνθρωπο που θα του έφερνε το πρωτάθλημα, ας την υλοποιούσε πιο πριν ώστε ο επόμενος να έχει χρόνο να δουλέψει και να παρουσιάσει κάτι.

Η ουσία βέβαια είναι πως το «πείραμα Τερίμ» εξερράγη στα χέρια του Γιάννη Αλαφούζου και απέτυχε παταγωδώς σε σημείο που να απειλεί να διαλύσει τα πάντα ακόμα και μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας.

Ο 70χρονος «αυτοκράτορας» μετά τον πρώτο «μήνα του μέλιτος» και τις πρώτες επιτυχίες, άρχισε να συμπεριφέρεται ως πραγματικός αυτοκράτορας!

Ήταν πεπεισμένος πως είναι πάνω από το ποδόσφαιρο, την ομάδα, την ίδια την ποδοσφαιρική λογική και να παίρνει ρίσκα που από κάποια στιγμή και μετά όπως είναι φυσικό δεν έβγαιναν.

Την ίδια στιγμή για διάφορους, αγωνιστικούς και μη, άρχισε να βγάζει εκτός πλάνων παίκτες που έως τα Χριστούγεννα ήταν αναντικατάστατοι και να επιμένει σε λύσεις που πάντως δεν τον δικαίωναν. Αυτόματα αυτή η εικόνα προκαλούσε έντονη δυσφορία στα αποδυτήρια και χανόταν η έννοια της ενότητας.

Ήταν χαρακτηριστική η επίσημη δήλωση του Τζούρισιτς: «Εάν δεν με θέλουν να μιλήσουν με τον μάνατζέρ μου να φύγω εδώ και τώρα»!

Κι άρχισαν να έρχονται κακές εμφανίσεις, ήττες από τη στιγμή που οι Μπερνάρ, Μπακασέτας και Ιωαννίδης είτε τραυματίστηκαν, είτε κουράστηκαν και ο Τερίμ δεν είχε άλλο «κόλπο» στην τσέπη του για να δείξει σε όλους πόσο μάγκας και «αυτοκράτορας» είναι.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε να χρειάζεται μόνο νίκη επί του Ολυμπιακού την Κυριακή (19/5) στη Λεωφόρο με τις εξέδρες να «κραυγάζουν» να φύγει ο Αλαφούζος από την ΠΑΕ και στις 25 του μήνα στο Πανθεσσαλικό, αν δεν τα έχει καταφέρει απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, να κατακτήσει πάση θυσία το Κύπελλο για να μην μείνει εκτός Ευρώπης!

Τόσο ωραία, τόση… αλφαδιά!