Ολυμπιακός: Η απουσία του Ιμπόρα και τι γίνεται ενόψει ΑΕΚ και Φιορεντίνα

Ο Βιθέντε Ιμπόρα έλειψε πολύ από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Τι γίνεται με τον Ισπανό χαφ ενόψει ΑΕΚ και πολύ περισσότερο ενόψει Φιορεντίνα.

Ολυμπιακός: Η απουσία του Ιμπόρα και τι γίνεται ενόψει ΑΕΚ και Φιορεντίνα

Στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καθιέρωσε στην ενδεκάδα τον Βιθέντε Ιμπόρα, ο οποίος στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να απουσιάσει από τον αγώνα της Τούμπας.

Όπως αποδείχτηκε η απουσία από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Ο Ολυμπιακός έχασε τη συνοχή του στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά παράλληλα έχασε και το καθαρό μυαλό που έχει ο πανύψηλος χαφ όταν ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να πάει το ματς στην ένταση και στον τσαμπουκά.

Ο Ιμπόρα είναι πολύ καθοριστικός στην πορεία που έχει κάνει ο Ολυμπιακός μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει κάνει τέλεια ματς κόντρα στην Άστον Βίλα και σε απέναντι σε ποδοσφαιριστές που υπερτερούν σε ταχύτητα. Έχει συμμαζέψει την άμυνα της ομάδας του Πειραιά και γενικά είναι ίσως το κλειδί της εξαιρετικής πορείας που έχει κάνει ο Ολυμπιακός.

Την Τετάρτη ο έμπειρος Ισπανός δεν θα είναι στη διάθεση του Χοσέ Λουί Μεντιλίμπαρ για την επίσης κρίσιμη αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί δεν του επιτρέπει να παίξει στον αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους». Όλο το θέμα με τον Ιμπόρα έχει να κάνει με τον τελικό του Conference League.

Αρχικά είχε φανεί ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα να χάσει το ματς με τη Φιορεντίνα, αλλά στον Ρέντη δεν έχουν διάθεση να βιαστούν. Έχουν πέσει πάνω του και υπάρχει αισιοδοξία ότι όντως θα είναι διαθέσιμος για το μεγάλο ραντεβού με τους «βιόλα». Το δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι πως δεν υπάρχει βιασύνη για να τον ετοιμάσουν.