ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Ο διαιτητής δεν διέκοψε ποτέ το παιχνίδι λόγω του τραυματισμού»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση για όλα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Ο διαιτητής δεν διέκοψε ποτέ το παιχνίδι λόγω του τραυματισμού»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση για όλα όσα έγιναν την Κυριακή (22/10) στο εντός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει για όσα έγιναν χθες:

«-Στο 4’ του β’ ημιχρόνου του χθεσινοβραδινού αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού αιτιάται μετά από αναφερόμενη έκρηξη κροτίδας αιφνίδια μερική απώλεια ακοής αριστερά. Ενώ κατά την πρώτη κλινική και δυσχερή εκτίμηση στο γήπεδο ανέφερε ζάλη και διαταραχή ακοής αριστερά μέσα σε ένα χρονικό διάστημα περίπου 60’ λεπτών παρουσίασε σαφή βελτίωση η κλινική εικόνα με βελτίωση της ακοής ("ακούω το ίδιο τόσο αριστερά όσο και δεξιά") ενώ ο εν λόγω ποδοσφαιριστής συνέχιζε να αναφέρει το υποκειμενικό σύμπτωμα της ζάλης που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει! Σαφώς και δεν υπήρξε σωματική βλάβη λόγω πλήξης, από κάποιο αντικείμενο.

-Η ομάδα του Παναθηναϊκού αποφάσισε να αποσυρθεί στα αποδυτήρια με δική της βούληση όπως ακριβώς περιγράφει και ο διαιτητής της αναμέτρησης στο Φ. Α. Και γι αυτό δεν συνεχίστηκε το ματς.

-Ο γιατρός του αγώνα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κλινικό εύρημα που να μην επιτρέπει στον παίκτη να συνεχίσει αλλά ο ίδιος λέει ότι ζαλίζεται και η ομάδα του ζητάει να πάει ο παίκτης στο νοσοκομείο. Μάλιστα ενώ υπήρχε ασθενοφόρο που θα μπορούσε να μεταφέρει τον ποδοσφαιριστή σε ένα λεπτό σε ένα οργανωμένο Νοσοκομείο όπως το Μετροπολιταν στο Νέο Φάληρο ή το κρατικό Τζάνειο στη Νίκαια οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού απαίτησαν να τον διακομίσουν σε νοσηλευτικό ίδρυμα της αρεσκείας τους και συγκεκριμένα το Υγεία που εδρεύει στο… Μαρούσι Αττικής και όλως τυχαίως είναι χορηγός του ΠΑΟ. Ασθενοφόρο καλείται σε επείγοντα περιστατικά. Αν είναι επείγον πώς δεν επιλέγονται νοσοκομεία σε απόσταση 1-5 λεπτών και επιλέγεται νοσοκομείο 1 ώρα μακριά από το γήπεδο; Η απάντηση είναι προφανής.

-Αν μιλάμε λοιπόν για ακουστικό τραύμα από κρότο με ένταση ήχου μεγαλύτερη των 150db και διαρκείας περίπου λιγότερο από 3ms (κατά κανόνα 0,4-1,5ms) τότε επιστημονικά μιλάμε για κάτι που δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη αντιμετώπιση αφού υπάρχει καλή αυτόματη αποκατάσταση της οποιασδήποτε βλάβης. Αυτό το είδος του τραύματος μάλιστα φαίνεται να αφορά πολλές φορές ειδικές κατηγορίες όπως: Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Κυνηγούς και δασολόγους (όπλα, πολυβόλο, πιστόλια, αυτόματα πιστόλια, πιστόλια αφετών), πιστόλια άμυνας (6 mm πιστόλια εκφοβισμού), παιχνίδια-πιστόλια για παιδιά (>100 dB) χωρίς ουσιαστικά όμως να επηρεάζεται η εργασία τους ή η δραστηριότητα τους. Και να σημειωθεί ότι αυτές οι κατηγορίες μένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εκτεθειμένοι σε ήχους μεγάλης έντασης και όχι όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ούτε προκύπτει από κάπου ότι αν ένας παίκτης έχει πονόδοντο ή κακή ακοή προσωρινά δεν μπορεί να αγωνιστεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα!

-Και επειδή ακούμε για πληροφορίες στον Τύπο που διοχετεύνται για να αλλάξουν την κοινή γνώμη: Στο Θεραπευτήριο Υγεία υπεβλήθη σε όλο τον κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο (CT scan) ενώ υπεβλήθη στην πλέον ειδική και παθογνωμονική εξέταση τα ακουστικά προκλητά δυναμικά που αποτελούν σήμερα την πιο αξιόπιστη μέθοδο αντικειμενικής εκτίμησης της ακουστικής λειτουργίας, που χρησιμοποιείται. Η διαγνωστική αξία της μεθόδου, οφείλεται στη μεγάλη ευαισθησία και ειδικότητα που διαθέτει για την αντικειμενική εκτίμηση της ανατομικής και λειτουργικής ακεραιότητας του ακουστικού συστήματος. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την εξέταση δεν υπάρχει ιδιαίτερη παθολογία ούτε ιδιαίτερη μεγάλη διαφορά συγκριτικής ακουστικής ικανότητας στα δυο ώτα και σύμφωνα με την ειδικό που έκανε την εξέταση θα μπορούσε να εξέλθει ο Juankar για την οικία του με οδηγίες!!! Μήπως τελικά γίνεται πολύς ντόρος για ένα όχι τόσο μεγάλο πρόβλημα γνωρίζοντας επίσης όλοι ότι ζούμε σε ένα σύγχρονο κόσμο που χρησιμοποιούμε συνεχώς ακουστικά, Air pods ή ακούμε δυνατά μουσική (ηχεία) που επιστημονικά τεκμηριώνεται η επίδραση όλων αυτών στην ακοή μας. Και μιλάμε για ένα χώρο όπως το γήπεδο με τεράστια ακουστική επιβάρυνση λόγω ήχων. Οποιοσδήποτε άνθρωπος που ήταν στο γήπεδο χθες αν έκανε ακουόραμα μετά το ματς θα είχε προφανώς μια επιβάρυνση. Και τραγουδιστές, ντράμερ, οι πάντες έχουν ακουστική παροδική επιβάρυνση. Ας σοβαρευτούμε...

-Η σημερινή ανάρτηση του γιατρού του αγώνα δικαιώνει απόλυτα τις καταγγελίες του κ. Μαρινάκη on camera ότι υπήρξαν απειλές εναντίον του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ολα αυτά προκλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα όσα απαράδεκτα και ψευδή ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport Fm ο γνωστός ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού που δεν έχει συναντηθεί ποτέ με την αλήθεια.

-Είναι το πρώτο ντέρμπι στην Ιστορία που διακόπτεται χωρίς αντικειμενικό τραυματισμό και χωρίς πραγματικό γεγονός (πχ επεισόδια) καταγεγραμμένα από τους αξιωματούχους!

-Σε απλά ελληνικά αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε φύγει από το γήπεδο στο 49’ γιατί αυτό ήθελε, ο διαιτητής θα συνέχιζε κανονικά τον αγώνα! Τόσο απλά!

-Ο ίδιος ο διαιτητής Μαρέσκα εξερράγη στα αποδυτήρια όταν δυο ώρες μετά τη διακοπή οι άνθρωποι του ΠΑΟ είπαν "εμείς δεν έχουμε θέμα να συνεχίσουμε". Ο διαιτητής τους είπε σε υψηλούς τόνους: "τώρα το θυμηθήκατε κύριοι; 2 ώρες μετά;".

-Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν τη δεύτερη εξέταση του Χουάνκαρ 60’ μετά το περιστατικό, σχεδόν σε 30’ από το περιστατικό είχε ήδη έρθει delivery με… πίτσες στα αποδυτήρια και οι παίκτες έτρωγαν σα να είχε ήδη διακοπεί το ματς την ίδια ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν στο γήπεδο και έκαναν ζέσταμα για να παίξουν ο Γιατρός δεν είπε ποτέ ότι ο παίκτης πρέπει να πάει στο νοσοκομείο όπως απαιτεί ο κανονισμός.

-Η ομάδα του το αποφάσισε (μάλιστα ο παίκτης έφυγε για το νοσοκομείο στις 23:00 και κάτι, όταν ήδη είχε γίνει γνωστό ότι ο διαιτητής ζήτησε κατηγορηματική θέση από το Γιατρό ενώπιον του Παναθηναικού- άρα σκόπιμα τον έδιωξαν).

-ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΟΥΜΕ: Ο διαιτητής δεν διέκοψε ΠΟΤΕ το παιχνίδι λόγω του τραυματισμού. Πρώτα διέκοψε επειδή ο Παναθηναϊκός έφυγε στα αποδυτήρια χωρίς εντολή δική του και μετά - στο τέλος διέκοψε οριστικά λόγω παρέλευσης του χρόνου καθώς είχαμε πάνω από 2 ώρες προσωρινή διακοπή. Άρα για λόγους πρακτικούς όχι λόγω του τραυματισμού».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110