Ολυμπιακός: Τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του Έσε

Όλες οι λεπτομέρειες και τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του Σαντιάγκο Έσε στον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής του Έσε

Ο Σαντιάγκο Έσε είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού με τους Πειραιώτες να ολοκληρώνουν μία πολύ σημαντική μεταγραφή. Η μετακίνηση του παίκτη στην Ελλάδα για τους «ερυθρόλευκους» έχει προκαλέσει αίσθηση στην Αργεντινή, αφού πρόκειται για τον αρχηγό της Ουρακάν που πολιόρκησαν αρκετές ομάδες.

Η πρώην πλέον ομάδα του έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας με τον Ολυμπιακό. Οι Αργεντίνοι αποκάλυψαν το ποσό που δαπάνησε η ομάδα του Πειραιά για να πάρει τον παίκτη, αλλά και τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου του όπως και το τι ισχύει με τα δικαιώματα του παίκτηγ.

Συγκεκριμένα οι Πειραιώτες θα δαπανήσουν 4 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν το 90% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Το 10% ανήκει στην πλευρά του ποδοσφαιριστή, ενώ η Ουρακάν κράτησε ένα 10% επί των οικονομικών δικαιωμάτων το οποίο πρέπει να καλύψει ο Ολυμπιακός πριν προχωρήσει σε πώληση του παίκτη. Επίσης ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο με τους Πειραιώτες έως τον Δεκέμβριο του 2028.

Ακόμη στην πατρίδα του ποδοσφαιριστή γίνεται αναφορά και στο σοβαρό ενδιαφέρον της Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι πίεζαν πολύ καιρό την Ουρακάν για να πάρουν τον παίκτη, αλλά χωρίς να τα καταφέρουν.