Ολυμπιακός: Το πάρτι του Ελ Αραμπί και το δίκιο του Μαρτίνς

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει κάνει ωραία ματς για τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο και η προειδοποίηση του Μαρτίνς για Παναιτωλικό λόγω... ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Το μυστικό του γρήγορου γκολ. 

Ολυμπιακός: Το πάρτι του Ελ Αραμπί και το δίκιο του Μαρτίνς

Από τις έδρες στις οποίες έχει δημιουργήσει παράδοση στο σκοράρισμα είναι το Αγρίνιο για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Κι ίσως είναι το Σάββατο (30/10, 19:30, LIVE στο fosonline.gr) μια ευκαιρία για τον Μαροκινό στράικερ να αρχίσει να ανεβαίνει στον πίνακα των σκόρερ, καθώς έχει μείνει πολύ πίσω από τον Καρλίτος και τους υπόλοιπους, με ένα μόλις τέρμα στη φετινή Super League. Αν και βέβαια δεν έχει παίξει σε όλους του αγώνες, είναι λίγο αυτό το ένα γκολ για τον Ελ Αραμπί σε ένα πρωτάθλημα που κυριαρχεί στα γκολ την διετία της παρουσίας του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Με τον Παναιτωλικό έχει ευχέρεια να βρίσκει δίχτυα, στα ματς που είχε παίξει πέρυσι και πρόπερσι στο Αγρίνιο.

Την προηγούμενη σεζόν ο Ελ Αραμπί είχε δώσει τη νίκη γράφοντας στο 65' το τελικό 1-2 από μπαλιά του Βαλμπουενά. Ενώ πριν από δύο περιόδους είχε βάλει δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, για το τελικό 0-3. Έχει μπροστά του την ευκαιρία για να... τριτώσει το καλό και να ξαναβρεί το δρόμο προς το γκολ, κάτι που από ατυχία και απροσεξία δε συνέβη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στη φάση με το διπλό δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο.

Κάποια άλλα στοιχεία για το ματς του Ολυμπιακού που με νίκη τον διατηρεί στην κορυφή ό,τι κι αν γίνει στα άλλα παιχνίδια. Σωστά είπε ο Μαρτίνς ότι η ομάδα του Αναστασίου (που γενικά δυσκολεύει στην καριέρα του τους Πειραιώτες, ενώ με τον Παναθηναϊκό είχε και σημαντικές νίκες), έκανε το βίο αβίωτο στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ τη φετινή περίοδο. Από τον ΠΑΟΚ δέχτηκε στο 80' το 1-2 από τον Σίντκλεϊ και με την ΑΕΚ ήταν μέσα στο ματς μέχρι το 83', όταν έκανε το 1-3 ο Τσούμπερ. Ενώ πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε περάσει δύσκολα, σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις στο ίδιο γήπεδο.

Μπορεί ο Παναιτωλικός να προέρχεται από τη βαριά ήττα στην Θεσσαλονίκη από τον Άρη, αλλά και να έχει απουσίες (Μπαρμπόσα, Ντίας, Βαρόνε, Βέργκοτς, Λιάβας, Χουχούμης), αλλά θα κάνει το παν για να πάρει ό,τι μπορεί από το παιχνίδι και να βάλει δύσκολα στον Ολυμπιακό που μπορεί να έχει το μυαλό του και στην Άιντραχτ, όσο κι αν όλοι διαβεβαιώνουν ότι είναι προσηλωμένοι στον αγώνα του Αγρινίου.

Ένα μυστικό για να μην έχει μπελάδες ο Ολυμπιακός είναι να μπορέσει να κάνει ό,τι και στα προηγούμενα ματς επί Μαρτίνς στο ίδιο γήπεδο. Να σκοράρει νωρίς. Πέρυσι στο 2-1 το πρώτο γκολ είχε μπει από τον Φορτούνη στο 4'. Πρόπερσι, στο 3-0, το πρώτο γκολ από τον Ποντένσε στο 6'. Και πριν από τρεις σεζόν, όταν ο Ολυμπιακός είχε περάσει με 5-0, ο Μασούρας είχε ανοίξει το σκορ στο 9'!