Πως χάλασε η χημεία στην άμυνα

Ο Όσκαρ Γκαρθία σε έντεκα ματς χρησιμοποίησε έξι διαφορετικά δίδυμα στα στόπερ. Οι συνεχόμενες αλλαγές αμυντικών και το αρνητικό αντίκτυπο.

Πως χάλασε η χημεία στην άμυνα

Ο Όσκαρ Γκαρθία μπορεί να έχει αρκετά ελαφρυντικά, αλλά από την άλλη έχει και ευθύνες, οι οποίες φυσικά και πρέπει να του καταλογιστούν. Σε μία σειρά αγώνων που το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο και ο Ολυμπιακός έχασε όλους τους στόχους του ο προπονητής δεν μπορεί να μην έχει ευθύνη για όλα αυτά.

Αυτό που χρεώνεται στον Καταλανό προπονητή είναι πως δεν κατάφερε όλο αυτό το διάστημα να βρει μία χημεία κάτι που συνέβαινε το προηγούμενο διάστημα. Ο 44χρονος τεχνικός αν και αρχικά είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα τελικά έπραξε εντελώς το αντίθετο.

Κοιτώντας κανείς τα δίδυμα στο κέντρο της άμυνας διαπιστώνει πως συνεχώς προχωρούσε σε αλλαγές με αποτέλεσμα η χημεία να χάνεται, ενώ το προηγούμενο διάστημα Σισέ και Ένγκελς ήταν εκείνοι που έπαιζαν περισσότερο. Συγκεκριμένα από την ημέρα που ανέλαβε ο Καταλανός την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και σε έντεκα ματς εμφανίστηκαν έξι διαφορετικά κεντρικά αμυντικά δίδυμα.

Είδαμε μία φορά το Νικολάου-Σισέ, δύο το Ένγκελς-Μποτία, δύο το Σισέ-Ένγκελς, τέσσερις το Μποτία-Σισέ, μία το Νικολάου-Ρομαό και δύο το Νικολάου-Μποτία. Για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στον προπονητή υπήρχε και ο τραυματισμός του Βέλγου κεντρικού αμυντικού που τον υποχρέωσε σε αρκετές αλλαγές. Παρόλα αυτά, όμως, δεν έδειξε διάθεση να πάει σε ένα δίδυμο και οι πολλές αλλαγές είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί η χημεία.

Φυσικά αυτό δεν επηρέασε μόνο το ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και τη σωστή ανάπτυξη, διότι υποτίθεται πως ο κεντρικός αμυντικός πρέπει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να βοηθάει έτσι ώστε να βγει σωστά η μπάλα στα χαφ. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν γινόταν με τον Ολυμπιακό να έχει σοβαρό πρόβλημα.