ΠΑΣ Γιάννινα: Σε συζητήσεις με 28χρονο προπονητή

Υποψήφιος για τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο 28χρονος Αριέλ Γκαλεάνο.

ΠΑΣ Γιάννινα: Σε συζητήσεις με 28χρονο προπονητή

Στη Λατινική Αμερική αναζητά το πρόσωπο που θα καλύψει τις προπονητικές ανάγκες της ομάδας ο ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον 28χρονο Αριέλ Γκαλεάνο, που «έλυσε» τον περασμένο Αύγουστο τη συνεργασία του με την Λιμπερτάδ, εξαιτίας της κακής εκκίνησης στη σεζόν.

Γεννημένος στις 07/09/1996, έχει προϋπηρεσία ως πρώτος προπονητής στη Φουλχένσιο (2019) και για εννέα αγώνες στη 2 Ντε Μάγιο, προτού αναλάβει τις ακαδημίες της Λιμπερτάδ τον Ιανουάριο του 2022. Τον Σεπτέμβριο του 2023 ανέλαβε την πρώτη ομάδα, αντικαθιστώντας τον Ντανιέλ Γκαρνέτο που μετακινήθηκε στην εθνική Παραγουάης.

Εκεί κέρδισε 4 τίτλους (Clausura 2023, Copa Paraguay 2023, Supercopa Paraguay 2023 και Apertura 2024), προτού μείνει ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι. Ως βοηθός προπονητή έχει δουλέψει στις Σολ ντε Αμέρικα, Σπορτίβα Τρινιντένσε, Ντεπορτίβο Λιμπερασιόν και Ρίβερ Πλέιτ Ασουνσιόν.

Εάν ο ΠΑΣ κλείσει τη συμφωνία, ο Γκαλεάνο θα γίνει ο νεότερος προπονητής στην ιστορία των μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συνεργάτης του θα είναι ο Νταβίντ Μέζα, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» τη σεζόν 2008/09 ως δανεικός από το Ατρόμητο.