Ποδόσφαιρο Γυναικών: Κυπελλούχος Αγγλίας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 4-0 την Τότεναμ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε για πρώτη φορά το Κύπελλο Αγγλίας Γυναικών χάρη στη νίκη της με 4-0 επί της Τότεναμ.

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Κυπελλούχος Αγγλίας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 4-0 την Τότεναμ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Αγγλίας Γυναικών μετά τη νίκη της επί της Τότεναμ με 4-0 στον τελικό της Κυριακής (12/5) στο Γουέμπλεϊ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά ισορροπημένο, πριν η διεθνής Αγγλίδα Έλα Τούν ανοίξει το σκορ με μια υπέροχη προσπάθεια λίγο πριν το ημίχρονο. Στη συνέχεια, η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο και διπλασίασε το προβάδισμά της με την επιθετική Ρέιτσελ Ουίλιαμς, η οποία έπιασε την κεφαλιά από βαθιά εκτέλεση φάουλ της Κέιτι Ζέλεμ στο 54ο λεπτό. Η τερματοφύλακας της Τότεναμ, Ρεμπέκα Σπένσερ, χάρισε στη Γιουνάιτεντ ένα τρίτο γκολ τρία λεπτά αργότερα, δίνοντας την μπάλα κατευθείαν στη Λουσία Γκαρσία, η οποία με ηρεμία έστειλε την μπάλα στην κενή εστία.

Οι Λονδρέζες θα μπορούσαν να είχαν ξαναμπεί στο παιχνίδι αν η Μπέθανι Ίνγκλαντ είχε λίγη περισσότερη τύχη - η πρώην επιθετικός της Τσέλσι χτύπησε το δοκάρι με κεφαλιά από σέντρα της Αμάντα Νίλντεν στο 66ο λεπτό, που ήταν το κοντινότερο που έφτασε η ομάδα του βόρειου Λονδίνου στο γκολ. Στη συνέχεια, η Γκαρσία πέτυχε το δεύτερο προσωπικό της και τέταρτο γκολ της Γιουνάιτεντ οκτώ λεπτά αργότερα, τελειώνοντας με το αριστερό πόδι, αφού η Μίλι Τέρνερ έστρωσε την μπάλα στην Ισπανίδα μέσα στην περιοχή.

Ούτε η Γιουνάιτεντ ούτε η Τότεναμ είχαν κατακτήσει Κύπελλο Αγγλίας πριν από το παιχνίδι της Κυριακής, με αυτόν τον τελικό να σπάει το σερί που η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι ή η Τσέλσι κέρδιζαν τη διοργάνωση κάθε χρόνο από το 2013.