AEΛ - Πανσερραϊκός 0-1: Στους «16» του Κυπέλλου τα «λιοντάρια»!

Ο Πανσερραϊκός με γκολ στο 9ο λεπτό του Μπετανκόρ επικράτησε της ΑΕΛ στη Λάρισα και πέρασε στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου παρότι στο 80' έμειναν 10 λόγω αποβολής του Πεταυράκη

AEΛ - Πανσερραϊκός 0-1: Στους «16» του Κυπέλλου τα «λιοντάρια»!

Η διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου της 4ης φάσης μεταξύ ΑΕΛ και Πανσερραϊκού στο AEL FC Arena δεν έφτανε για να καλυφθεί η διαφορά μιας κατηγορίας μεταξύ των δύο αντιπάλων και τα «λιοντάρια». έστω και δύσκολα επικράτησαν χάρη σε γκολ του Μπετανκόρ στο 9ο λεπτό παίροντας την πρόκρισης στους «16»!

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ήταν αναποτελεσματικοί και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την αποβολή του Πεταυράκη στο 80ο λεπτό για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα κι η υπεροχή τους καρποφόρησε πριν το 10λεπτο: Ο Ντέλετιτς έκανε το γύρισμα, με τον Μπετανκόρ να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό σκορ.

Οι βυσσινί είχαν ευκαιρίες για ισοφάριση αλλά δεν τις αξιοποιήσαν.

Στο 27΄ επικίνδυνο σουτ του Παπαγεωργίου έκοψε ο Πεταυράκης με προβολή σε κόρνερ, ενώ στο 34΄ο Παναγιωτίδης δεν κατάφερε να…εκτελέσει από θέση βολής.

Στο 42΄ σουτ του Κρητικού από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, απομάκρυνε ο Κατσίκας στην κλειστή γωνία, ενώ στο 43΄σουτ του Ακόστα, μπλόκαρε ο κίπερ του Πανσερραϊκού.

Στις καθυστερήσεις του α΄ημιχρόνου η ομάδα των Σερρών αντέδρασε «φλέρταρε» με το γκολ με πλασέ του Σαλαζάρ μέσα από την περιοχή που κατέληξε άουτ.

Στο β΄ημίχρονο, έλειψαν οι συγκινήσεις ως το 78' (ευθύβολο σουτ του Στίνα έξω από την περιοχή, λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων) ενώ δύο λεπτά μετά Πανσερραϊκός έμεινε με 10 εξαιτίας αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Πεταυράκη για φάουλ στον Τριμμάτη.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΛ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα πίεσε αλλά γκολ δεν βρήκε

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Καρασαλίδη, Τομάς, Φατάι.

ΑΕΛ (Αλέκος Βοσνιάδης): Σουλούκος, Στάμου, Ηλιάδης, Κοσόνου, Τριμμάτης, Γιαξής, Παναγιωτίδης (76΄Σγουρός), Ακόστα (54΄Μούργος) Παπαγεωργίου (62΄Στίνα), Κ. Μωραΐτης (62΄Φατάι), Κρητικός (76΄Παπαδόπουλος).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Κατσίκας, Καρασαλίδης, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης (76΄Βαγκέ), Πεταυράκης, Λιάσος, Στάικος (63΄Ζελέν), Τομάς( 57΄Χατζηστραβός), Ντέλετιτς, Σαλαζάρ (57΄Τέρζιτς), Μπετανκόρ (76΄Γίγκιτς).