Νέα Ιωνία-Πανιώνιος 0-0 (1-2 πέν.): Πρόκριση στα πέναλτι οι «κυανέρυθροι»

Ο Πανιώνιος κέρδισε 2-1 στα πέναλτι τη Νέα Ιωνία μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Νέα Ιωνία-Πανιώνιος 0-0 (1-2 πέν.): Πρόκριση στα πέναλτι οι «κυανέρυθροι»

Την παρουσία του στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Πανιώνιος, έστω κι αν δυσκολεύτηκε στο παιχνίδι του κόντρα στη Νέα Ιωνία για την τέταρτη φάση της διοργάνωσης.

Οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν 2-1 στα πέναλτι την αντίπαλό τους μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης και συνεχίζουν την πορεία τους στο θεσμό.

Το ματς διεξήχθη στο γήπεδο του Φωστήρα στον Ταύρο, με τον Πανιώνιο να έχει την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Εκ του αποτελέσματος βέβαια, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης δεν αξιοποίησε την υπεροχή του και είδε τις επιθετικές του προσπάθειες να περνούν ανεκμετάλλευτες.

Καλές στιγμές στο παιχνίδι είχε και η Νέα Ιωνία. Ούτε και αυτή όμως τις είδε να «καρποφορούν» και έτσι το 0-0 παρέμεινε ως το φινάλε του 90λέπτου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Ο επιπλέον χρόνος δεν ανέδειξε νικητή και έτσι η πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έμελλε να κριθεί στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Οι «κυανέρυθροι» ήταν πιο εύστοχοι και πήραν τη νίκη με 2-1 που τους έστειλε και στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Η διαδικασία των πέναλτι:
Αντωνόπουλος: δοκάρι
Γεμιστός: 0-1
Αλέμης: απόκρουση Γιαννακόπουλου
Φελίσιο: 0-2
Καλλιτσουνάκης: 1-2
Βενάρδος: δοκάρι
Τζάκσον: άουτ
Κολοβός: απόκρουση Ντροστ
Πλατέλλας: απόκρουση Γιαννακόπουλου

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σταυριανός): Γκλώτσος (91′ Ντροστ), Μουστάκης, Χατζηγεωργίου, Παπαϊωάννου, Αλέμης, Καλλιτσουνάκης, Τζαμάι, Πίσσας, Φλώκος, Πλατέλλας, Λαμπίρης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νικοπολίδης): Γιαννακόπουλος, Πότσι, Αυλωνίτης, Χρούστινετς (103' Ζούλιας), Γροντής (103' Διονέλλης), Στούπης (71' Φελίσιο), Γκίνη (56' Κολοβός), Μπουρλάκης (56' Βενάρδος), Γεμιστός, Πιερτζακόμι (95' Αλεξανδράκης), Ενγκουέμ .