Γ’ Εθνική: Σχέδιο για δημιουργία οκτώ ομίλων

Η ΕΠΟ προσανατολίζεται στην αύξηση των ομίλων από τέσσερις σε οκτώ από την αγωνιστική περίοδο 2025-26

Γ’ Εθνική: Σχέδιο για δημιουργία οκτώ ομίλων

Αλλαγές αναμένονται στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία προσανατολίζεται στην αύξηση των ομίλων από τέσσερις που είναι τώρα σε οχτώ από την αγωνιστική περίοδο 2025-26. Θα επιστρέψουμε με άλλα λόγια σε παλιότερο μοντέλο με τη συμμετοχή 120 περίπου ομάδων. Η πρόταση ανήκει στην ΕΠΣ Ηρακλείου και μάλιστα ζητάει τη συγκρότημα ενός ομίλου με ομάδες από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο οι οχτώ πρωταθλήτριες ομάδες κάθε ομίλου θα δίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2. Ένα από τους λόγους της αύξησης των ομίλων είναι οικονομικός. Στην ΕΠΟ πιστεύουν ότι με αυτόν το τρόπο θα μειωθούν τα έξοδα των ομάδων από τις μετακινήσεις, αφού θα μειωθούν οι αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν.

Tον περασμένο Δεκέμβριο ο τότε α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και νυν ταμίας της, Αστέριος Αντωνίου, είχε δηλώσει για τη Γ’ Εθνική: «Θεωρώ ότι μια κατηγορία των οκτώ ομίλων, θα ήταν η καλύτερη λύση. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο εν συνεχεία οι πρωταθλητές, θα έδιναν αγώνες ανόδου στη Σούπερ Λιγκ 2. Η Σούπερ Λιγκ2 πρέπει να γίνει ένας όμιλος των 18 ομάδων και να έχει έσοδα. Η Γ΄ Εθνική, η οποία είναι ερασιτεχνική, πρέπει να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα».