Ολυμπιακός: Ο Κοστίνια που υποτίθεται δεν ήξερε και οι Βέλντε - Γιάρεμτσουκ που υποτίθεται ήξεραν!
Ο συνθετικός χλοοτάπητας έπαιξε έως έναν βαθμό τον δικό του ρόλο στη μάχη του Ολυμπιακού στο Μπόντο, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια ως προς την προσαρμογή των παικτών.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Νορβηγία κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ είπε ότι «είμαστε επαγγελματίες και θα πρέπει να παίζουμε παντού, σε όλα τα γήπεδα». Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήθελε να αναδείξει ότι εντός των τειχών του Ρέντη δεν αναζητούν την παραμικρή δικαιολογία για το 3-0 της Νορβηγίας.
Όπως επίσης, στις τάξεις των παικτών θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται κουβέντα για το αν θα έπρεπε να πάει ο Ολυμπιακός δύο ή και τρεις μέρες νωρίτερα στο Μπόντο για να προσαρμοστεί στις γηπεδικές συνθήκες. Λες και μια ή δύο προπονήσεις παραπάνω σε πλαστικό χλοοτάπητα θα «έσβηναν» την εμπειρία των ποδοσφαιριστών της Γκλιμτ να αγωνίζεται σε τέτοιου είδους συνθήκες.
Ολυμπιακός: Η... αφύπνιση του Εβάν Φουρνιέ!
Επίσης, καταρρίφθηκε κι ακόμη ένας μύθος. Πριν από το ματς γινόταν θόρυβος ως προς τους παίκτες που έπρεπε να επιλέξει ο Μεντιλίμπαρ. Ότι θα ήταν προτιμότερο να κατεβάσει στην ενδεκάδα ορισμένους παίκτες που έχουν προϊστορία σε συνθετικό χλοοτάπητα, όπως τον Γιάρεμτσουκ και τον Βέλντε. Είδαμε από το ξεκίνημα τον Ουκρανό, ο οποίος ήταν μέσα σε δύο φάσεις, αλλά και τα τελειώματά του δεν ήταν ιδανικά. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν ενθουσίασε με την εικόνα του. Ο Κρίστοφερ Βέλντε από την πλευρά του μπήκε στο δεύτερο μέρος και υπήρχαν στιγμές που προκαλούσε εκνευρισμό με τις ενέργειές του. Δύο παίκτες λοιπόν που έχουν εμπειρία από πλαστικό χορτάρι, δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο στο «Aspmyra Stadion».
Αντιθέτως, ο Κοστίνια που δεν είχε ιδέα από πλαστικό χορτάρι, μπήκε στην επανάληψη, προκάλεσε αρκετούς μπελάδες από τη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού και την ίδια στιγμή έβαλε κατά κάποιο τρόπο ένα φρένο στην καλή αριστερή πλευρά της Μπόντο Γκλιμτ (Μπιόρκαν - Χάουγκε). Ένας Κοστίνια που δεν ήταν συνηθισμένος να παίζει σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα.
Τί θέλουμε να πούμε; Ότι ακόμη και σε ένα ματς ειδικών συνθηκών με πλαστικό χλοοτάπητα και με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, δεν παίζει ρόλο το ιστορικό κανενός ποδοσφαιριστή, αλλά σε τι βραδιά θα βρεθεί και κυρίως η νοοτροπία με την οποία θα μπει στο ματς.
Οι Γιάρεμτσουκ και Βέλντε που είναι συνηθισμένοι στα κρύα και στα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα, δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Αντιθέτως, ο Κοστίνια που είναι μεγαλωμένος στη Μεσόγειο, στον ήλιο και στα γήπεδα με φυσικό χορτάρι απέδειξε ότι ίσως θα μπορούσε να πάρει φανέλα βασικού.
Όλα αυτά βέβαια αν τα ήξερε από πριν ο Μεντιλίμπαρ, είναι σαφές ότι θα άλλαζε το αρχικό του πλάνο. Τώρα, όμως, είδε πράγματα που τον έκαναν σοφότερο. Και σίγουρα στον επαναληπτικό θα πάει με ένα διαφορετικό σχέδιο για να φέρει τούμπα την κατάσταση. Ένα σχέδιο που λογικά ο Κοστίνια δεν μπορεί να λείψει.