Europa League: Δεύτερος στις ανακτήσεις μπάλας ο Ολυμπιακός, τρίτος σε κατοχή ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι η δεύτερη κατά σειρά ομάδα με τις περισσότερες ανακτήσεις στη διοργάνωση. Σε ποιες κατηγορίες, πέραν της κατοχής, βρίσκεται ψηλά ο ΠΑΟΚ.

Europa League: Δεύτερος στις ανακτήσεις μπάλας ο Ολυμπιακός, τρίτος σε κατοχή ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το Mendiball απαιτεί πίεση, τρέξιμο, ανάκτηση μπάλας κι άμεσες επιθέσεις. Το ευρωπαϊκό περιβάλλον με τις ομάδες να παίζουν πιο ψηλά στο γήπεδο και να μάχονται για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του.

Έτσι, δείχνουν και τα στοιχεία μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του UEFA Europa League. Ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος σε ανακτήσεις μπάλας σε ολόκληρη τη διοργάνωση. Μέχρι στιγμής, οι ερυθρόλευκη μετρούν 154 ανακτήσεις μπάλας, με τη Λιόν να είναι η μοναδική ομάδα με περισσότερες, 156 στο σύνολο.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός είναι στην έβδομη θέση όσων αφορά τα τάκλιν, με 50. Πρώτη στη κατηγορία η Φερεντβάρος με 66.

Από τη πλευρά του ΠΑΟΚ, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται ψηλά σε αρκετές κατηγορίες. Είναι στην έβδομη θέση όσον αφορά τις ευκαιρίες με 54, ενώ βρίσκεται στη τρίτη θέση όσον αφορά τη κατοχή της μπάλας με ποσοστό 56,4%. Μόνο η Ρόμα με 64% κι η Γαλατασαράι με 62% έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο.

Τέλος, σε ένα κάπως περίεργο στατιστικό, ο ΠΑΟΚ είναι η τρίτη ομάδα με τις περισσότερες σέντρες στη διοργάνωση. Πέρα από τη Γαλατασαράι με 91 σέντρες και τη Σοσιεδάδ με 74, η ομάδα του Ρζβάν Λουτσέσκου έχει επιχειρήσει 72 σέντρες στα τρία παιχνίδια της διοργάνωσης.