Ολυμπιακός: Έχουν δείξει το δρόμο Σπάρτα και Ρέιντζερς

Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Μάλμε έχοντας «οδηγό» τις νίκες της Σπάρτα Πράγας και της Ρέιντζερς στο γήπεδο της σουηδικής ομάδας που είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ χωρίς να νικήσει ούτε αυτόν στην έδρα της. 

Ολυμπιακός: Έχουν δείξει το δρόμο Σπάρτα και Ρέιντζερς

Η Μάλμε είναι ξεκάθαρα μία ομάδα που λειτουργεί καλύτερα όταν παίζει μακριά από το γήπεδό της, το «Ελέντα Στάντιον». Εκεί όπου ο Ολυμπιακός (24/10, 22.00) θα επιχειρήσει να ξαναβρεί το καλό ευρωπαϊκό του πρόσωπο, να αφήσει πίσω του ό,τι έγινε στο τελευταίο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του στην Ευρώπη, αλλά και τις εντός έδρας αδυναμίες της σουηδικής ομάδας. Που έχει κάνει σούπερ αποτελέσματα έξω από την πατρίδα της, αλλά στο «σπίτι« της εμφανίζει μεγάλες αδυναμίες. Σε άμυνα και επίθεση.

Κοιτάζοντας τα φετινά παιχνίδια της επίδοξης πρωταθλήτριας Σουηδίας, διαπιστώνει κανείς ότι πέραν της επικράτησης στα πρώτα προκριματικά του Champions League με την Κλάβσικ, δεν έχει καταφέρει να νικήσει. Με τον ΠΑΟΚ ήρθε ισόπαλη 2-2 (αν και προηγήθηκε δύο φορές) για να πάρει την πρόκριση βάζοντας τέσσερα γκολ στην Τούμπα (δεχόμενη και τρία βέβαια).

Από και και πέρα ο αποκλεισμός της από την κορυφαία διοργάνωση ήρθε με δύο ήττες με 2-0 από την Σπάρτα Πράγας. Οι Τσέχοι ήταν αποτελεσματικοί στο Μάλμε και βρήκαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Το ίδιο συνέβη και στο πρώτο ματς της Μάλμε στον όμιλο του Europa League. H όχι και τόσο δυνατή φέτος Ρέιντζερς (κάθε άλλο) προηγήθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό, είχε... 17 τελικές προσπάθειες και τελικά με ένα ακόμη τέρμα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η Μάλμε δεν πτοήθηκε, όπως κάνει πάντα, νίκησε εκτός έδρας την Καραμπάγκ, μετά έφερε ισοπαλία με την ουραγό στο πρωτάθλημα και γενικά είναι μία ομάδα ανισορροπίας. Αλλά σίγουρα όχι πανίσχυρης έδρας. Κι ο Ολυμπιακός εάν είναι σε καλή βραδιά και παίξει έξυπνα, μπορεί να δώσει συνέχεια στα αρνητικά αποτελέσματα των Σουηδών στο γήπεδό τους, στο οποίο οι 1500 Έλληνες οπαδοί θα ακούγονται ούτως ή άλλως πάρα πολύ.