ΠΑΟΚ – Στεάουα 0-1: Χοντρό «κάζο» για τους Θεσσαλονικείς

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 0-1 από τη Στεάουα Βουκουρεστίου στην Τούμπα, με τους Ρουμάνους να παίζουν με δέκα παίκτες σχεδόν για ένα ημίχρονο * Δύο δοκάρια είχαν οι «ασπρόμαυροι».

ΠΑΟΚ – Στεάουα 0-1: Χοντρό «κάζο» για τους Θεσσαλονικείς

Την πάτησε ο ΠΑΟΚ. Και την πάτησε άσχημα! Ενώ είχε τις ευκαιρίες, την αριθμητική υπεροχή και δύο δοκάρια, είδε στο τέλος τη Στεάουα να πανηγυρίζει τη νίκη με 1-0 μέσα στην Τούμπα. Μια νίκη που την άξιζε βάσει της μαχητικότητάς της και της μεγάλης προσπάθειας που κατέβαλε ειδικά μετά το 52’ όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ολάρου. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές, εν αντιθέσει με τη Στεάουα που μετράει δύο νίκες!

Ο ΠΑΟΚ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΤΟ ΓΚΟΛ

Ο Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 και με εμφανή στόχο να πιέσει ψηλά τους Ρουμάνους και να τους αναγκάσει σε λάθη. Ο Κοτάρσκι βρέθηκε στα γκολπόστ, οι Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης και Μπάμπα στην τετράδα της άμυνας, οι Καμαρά και Οζντόεφ δίδυμο στα χαφ, ο Κωνσταντέλιας μπροστά τους, οι Ντεσπόντοφ και Τάισον στις πτέρυγες και ο Τσάλοφ στην κορυφή. Με τον ίδιο σχηματισμό παρατάχθηκε και η Στεάουα. Από το ξεκίνημα φάνηκαν οι διαθέσεις του, αλλά του κόστισε σε πολύ μεγάλο βαθμό η επιπολαιότητα στην τελική πάσα ή στην τελική προσπάθεια. Οι Μπάμπα (9’) και Τάισον (10’, 14’) έχασαν τις πρώτες τρεις ευκαιρίες για τους Θεσσαλονικείς. Η Στεάουα απάντησε με ένα μακρινό άστοχο σουτ του Σουτ στο 15’, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που είχε πάρει τα ηνία και άρχισε να κατασκηνώνει στην περιοχή του Ταρνοβάνου. Είχε δοκάρι με τον Ντεσπόντοφ στο 28’, τρεις χαμένες ευκαιρίες με τον Καμαρά (20’, 33’, 41’) και μία ακόμη τεράστια ευκαιρία με τον Τάισον (39’). Άστοχος πολύ ο «Δικέφαλος». Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν με το 0-0 στα αποδυτήρια, ήρθε μία αντεπίθεση των Ρουμάνων, μία ωραία ενέργεια του Ολάρου που άδειασε τον Μιχαηλίδη και το εύστοχο πλασέ του Μπιρλίτζεα για να γράψει το 0-1 στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων!

ΜΕ ΔΕΚΑ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο ημίχρονο για να φέρει τούμπα την κατάσταση. Μάλιστα, βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να παίξει και με παραπάνω παίκτη, λόγω της αποβολής του Ολάρου στο 52’. Ωστόσο, παρά την πίεση που άσκησε στους Ρουμάνους, αναλώθηκε ξανά σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών! Στο 97’ είχε και δοκάρι με τον Μιχαηλίδη, αφού νωρίτερα έχασαν ευκαιρίες οι Ντεσπόντοφ (52’), Σάστρε (60’), Κωνσταντέλιας (61’), Οζντόεφ (62’), Μπάμπα (86’) και η φάση του δοκαριού του Μιχαηλίδου στο τέλος. Η Στεάουα αμύνθηκε καλά, είχε σε εξαιρετική μέρα και τον γκολκίπερ Ταρνοβάνου και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της σε δύο αγώνες στη διοργάνωση.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΠΑΟΚ – ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ 0-1

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Στέγκεμαν (Γερμανία)

Σκόρερ: 45’+8’ Μπιρλίτζεα

Κίτρινες: 3’ Καμαρά, 6’ Σβαμπ, 45’+2’ Σάστρε – 16’ Τανάσε, 45’+4’ Ολάρου, 71’ Μπιρλίτζεα, 87’ Ταρνοβάνου

Κόκκινη: 52’ Ολάρου (2η κίτρ.)

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε (70’ Ζίφκοβιτς), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα – Καμαρά (70’ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73’ Σβαμπ) – Ντεσπόντοφ (83’ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Τάισον – Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι)

ΣΤΕΑΟΥΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (4-2-3-1): Ταρνοβάνου – Κρέτσου, Ντάβα, Μ. Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς – Σουτ, Λιξάντρου (45’+6’ λ.τρ. Εντζουμά) – Μπαλούτσα (46’ Μικουλέσκου), Ολάρου, Τανάσε (65’ Ο. Ποπέσκου) – Μπιρλίτζεα (78’ Αλχασάν)