Τι έκανε τη διαφορά στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη νίκη κόντρα στη Μπράγκα κάνοντας μία εμφάνιση πολύ κοντά στα περσινά ευρωπαϊκά του στάνταρ.

Τι έκανε τη διαφορά στον Ολυμπιακό

Όπως δεν είναι απαραίτητες οι υπερβολές μετά τις ήττες και τις κακές εμφανίσεις έτσι δεν είναι απαραίτητες και μετά τις μεγάλες νίκες. Ο Ολυμπιακός έβγαλε το καλό του πρόσωπο στο παιχνίδι με τη Μπράγκα, αλλά δεν χρειάζεται να περάσουμε τώρα στο άλλο άκρο από αυτό που βρίσκονταν οι περισσότεροι μετά το σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη.

Ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Μπράγκα ήταν ό,τι πιο κοντινό στην περσινή ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο του Κόνφερενς Λιγκ. Ήταν μία ομάδα που στο καλό της διάστημα είναι ικανή να σε «πνίξει».

Αυτό ακριβώς συνέβη στην αναμέτρηση με τους Πορτογάλους με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν εκρηκτικό ξεκίνημα στο ματς και στο δεύτερο μέρος. Το γκολ τους ήρθε βέβαια σε ένα σημείο που η Μπράγκα είχε ανέβει και ήταν προϊόν λάθους που έκανε ο Αντρέ Όρτα.

Η Μπράγκα τους ταίριαξε να κάνουν το παιχνίδι τους και να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο το στυλ που τους οδήγησε πέρσι στην κορυφή της Ευρώπης. Ακόμα βέβαια ο Ολυμπιακός έχει δρόμο μπροστά του, διότι το πρόβλημα της ανάπτυξης δεν λύθηκε μετά τη νίκη επί της Μπράγκα και ούτε σε αυτό το ματς φάνηκε ότι αυτό το θέμα θα σταματήσει να μας απασχολεί.

Εκείνο που έκανε τη διαφορά, όμως, ήταν η ένταση που είχε στο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός και το πάθος που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του. Και βασικά το σημαντικότερο είναι πως ήρθε μία σημαντική νίκη που την είχε ανάγκη η ομάδα, διότι την είχαν φορτώσει με πολύ πίεση χωρίς να υπάρχει υπομονή.

Στον Μουζακίτη δεν θα αναφερθούμε, διότι το κάναμε μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η ωριμότητα που βγάζει στο γήπεδο ο 17χρονος είναι όλα τα λεφτά. Ο Ελ Κααμπί συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι και μάλιστα φαίνεται να έχει βελτιώσει και κάποια στοιχεία του παιχνιδιού του.