Ολυμπιακός: Στήριξη από τους παίκτες στον Μεντιλίμπαρ και αντιστρόφως

Χρειάζεται να δώσουν περισσότερα οι παίκτες στον προπονητή τους και εκείνος να δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε περισσότερους. 

Ολυμπιακός: Στήριξη από τους παίκτες στον Μεντιλίμπαρ και αντιστρόφως

Ο Ολυμπιακός έχασε στη Γαλλία από μια καλύτερη ομάδα και αυτό θα ίσχυε ακόμη κι αν... δεν έχανε. Θα μπορούσε φυσικά να μην είχε χάσει. Κρατούσε έως το 65'. Δεχόταν ευκαιρίες εννοείται (και με δύο και με τρεις και με... δεκατρείς στόπερ θα συνέβαινε), ενώ μπροστά είχε καλύτερες στιγμές από τα ματς με Άρη και Παναιτωλικό μαζί! Και πριν από πρώτο γκολ και ενδιάμεσα και μετά το δεύτερο.

Ήταν καλύτερος από ό,τι έδειξε στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος και χειρότερος από την περσινή σεζόν του στην Ευρώπη. Όχι την περσινή της αρχής. Του θρυλικού τέλους της.

Η αλλαγή του συστήματος έγινε ξαφνικά, άρα είχε ρίσκο. Όπως είχε και λογική. Η Λιόν έπαιζε πιο γρήγορα και συνδυαστικά, αυτό είναι κάτι άλλωστε που ξεχωρίζει το γαλλικό από το ελληνικό πρωτάθλημα, όσα τρόπαια Ευρώπης κι αν πάρει η Ελλάδα. Εάν ξαναπάρει δηλαδή...

Για τον Ολυμπιακό το ζήτημα είναι να μπορέσουν να στηρίξουν οι παίκτες τον προπονητή τους με καλύτερη απόδοση. Ατομική και συνολική. Παλιοί και νέοι. Δεν το έχουν κάνει έως τώρα, παρά μόνο σποραδικά.

Όπως και ο Μεντιλίμπαρ να στηρίξει περισσότερο τους παίκτες του. Από το ρόστερ που έχει. Από την «ντουλάπα» του όπως λέει, η οποία δεν πρέπει να έχει «ρούχα» που δε χρειάζεται. Όμως πρέπει όλα να φοριούνται. Ειδικά όταν επαναλαμβάνει ότι έχει αποφασιστεί η έμπρακτη αξιοποίηση των νεαρών της Κ-19. Αλλά δεν τους έχει βάλει καθόλου, παρά μόνο τον Κωστούλα για ένα ημίχρονο στο Βόλο και ένα ημίωρο στη Λιόν. Ειδικά όταν άλλοι δεν λάμπουν με την απόδοσή τους σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας κι εκείνοι ελαφρυντικά, ή όταν υπάρχουν απουσίες, θα μπορούσε να το είχε κάνει ο Βάσκος. Εάν πράγματι δε γνωρίζει για τον Ουνάς, τότε το πρόβλημα είναι διαφορετικό, αλλά δεν υπάρχει προφανώς τέτοια περίπτωση.

Ακόμη και ο Ορτέγκα που ταλαιπωρήθηκε πολύ στη Γαλλία και έχει αμφισβητηθεί για τη δυνατότητά του να είναι ο αναντικατάστατος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, δεν παίρνει μόνος του τη φανέλα και τη φοράει μόνιμα σε κάθε ματς. Αριστερό μπακ στον πάγκο είναι μόνιμα ο Αποστολόπουλος που δεν παίζει, όπως και εκείνη η μεταγραφή αριστερού μπακ για ανταγωνισμό στον Αργεντινό ή για βασική μονάδα δεν έγινε ποτέ.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερη ομάδα απ' όσο έχει δείξει έως τώρα, αλλά εάν είναι όντως πολύ καλή ομάδα θα φανεί. Οι νίκες βοηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις «μπλεξίματος». Ο Ατρόμητος και η Μπράγκα δεν θα είναι απλές υποθέσεις, αλλά δεν είναι και ομάδες που αποκλείεται να μην μπορεί να τις νικήσει έστω και αυτός ο Ολυμπιακός που ακόμα ψάχνεται για να βρει το δρόμο του.